Ексклюзиви
вівторок, 03 травня 2011 15:34

Прикарпаття побратається з китайською провінцією Шандунь

Прикарпаття побратається з китайською провінцією Шандунь

На Прикарпатті з дводенним візитом перебуває офіційна делегація Китайської Народної Республіки. Ії очолює Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні Чжан Сиюнь. Сьогодні вони зустрілися з головою ОДА Михайлом Вишиванюком.

Обидві сторони висловили зацікавлення у розвитку та укріпленні туристичних зв'язків між КНР та Прикарпаттям. Михайло Вишиванюк зазначив, що в Івано-Франківській області створюються сприятливі умови для роботи бізнесменів та покращується інвестиційний клімат.

Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сиюнь назвав перевагою те, що двері Прикарпаття для налагодження зовнішніх зв'язків відкриті. Він відзначив позитивні
зрушення в Івано-Франківській області.

За його словами, це знак готовності Івано-Франківської області до плідної співпраці з Китаєм та китайськими бізнесменами,зокрема у галузі сільського господарства і туризму.

За словами Надзвичайного і Повноважного посла КНР в Україні Чжан Сиюня, Івано-Франківська область будуватиме побратимські стосунки з найрозвиненішою китайською провінцією Шандунь.

В свою чергу голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк пообіцяв всіляко підтримувати і сприяти китайським бізнесменам, які зацікавляться інвестиційними проектами на Прикарпатті.

Нещодавно голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк підписав Рамкову угоду про спільне фінансування проекту з виробництва безхлорних калієвих добрив у місті Калуші з Китайською інженерною компанією Ухунь та Експортно-імпортним банком Китаю.

Як сказав Gazeta.ua Вишиванюк, Китай готовий інвестувати 1 млрд. доларів у завод із виробництва калійних добрив у Калуші. Крім цього, за словами голови ОДА, китайці
одночасно пропонують вирішити проблему карстових провалів у Калуші за допомогою золи із Бурштинської ТЕС, а також переробити розсоли, якими заповнені кар'єри на території
міста. Таким чином, вважає Вишиванюк, удасться повністю вирішити екологічні проблеми Калуша.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпаття побратається з китайською провінцією Шандунь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути