четвер, 21 лютого 2008 11:54

Президент Східного Тимору вийшов з коми після замаху

 Президент Східного Тимора Жозе Рамуш-Орта, важко поранений 11 лютого в результаті замаху, вийшов з коми, повідомляє AFP.

За словами прес-секретаря президента, Рамуш-Орта, що знаходиться у клініці австралійського міста Дарвін, повністю прийшов у свідомість. "Він впізнає родичів, говорить з ними і може пригадати події, при яких отримав поранення", - заявив у четвер вранці представник президента.

Жозе Рамуш-Орта - лауреат Нобелівської премії - отримав важке поранення в живіт під час нападу повстанців на його резиденцію рано вранці 11 лютого. Лідер повстанців Алфредо Рейналдо, що особисто керував замахом, був убитий охороною президента. Через 1,5 години після нападу на резиденцію президента, інша група повстанців спробувала убити прем"єр-міністра Східного Тимору Шанана Гужмано, проте замах не вдався - глава уряду не постраждав.

Після нападу на вищих державних чиновників у Східному Тиморі було введено надзвичайний стан. На прохання уряду Східного Тимору Австралія направила на свою базу у цій країні додатковий військовий контингент, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Східного Тимору вийшов з коми після замаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути