пʼятниця, 11 квітня 2008 10:22

Польський консорціум NDI будуватиме автобан Краківець-Львів

Польський консорціум NDI викупив право на виконання проекту з будівництва концесійної дороги Краківець-Львів, що входить до міжнародного транспортного коридору Берлін-Вроцлав-Львів-Київ. Проект здійснюватимуть в рамках підготовки до ЄВРО-2012.

Консорціум викупив право на проект у попередніх концесіонерів, які уклали угоду з українським урядом ще десять років тому і не виконали своїх зобов"язань.

Як повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик, консорціум уже профінансував проектну документацію і за кілька місяців обіцяє розпочати будівництво автобану.

NDI також зобов"язався стовідсотково профінансувати проект, вартість якого сягає близько одного мільярда євро. Жодних державних коштів не залучатимуть. Утім, консорціум вимагає певних урядових гарантій на забезпечення автомобільного потоку з пункту пропуску "Краківець", каже Лукашик.

Магістраль Краківець-Львів-Броди мають завершити до кінця 2011 року. Траса перебуватиме у концесії п"ятдесят років. Після того її передадуть у державну власність, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Польський консорціум NDI будуватиме автобан Краківець-Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути