пʼятниця, 22 червня 2007 13:00

Польща вимагає переглянути підсумки Другої світової війни

Польща зажадала, щоб система голосування, яка буде прописана у запропонованій базовій конституційній угоді Євросоюзу, відображала демографічний збиток, нанесений їй у результаті німецької окупації під час Другої світової війни. Керівництво країни стверджує, що пропонована система, заснована на чисельності населення, не враховує втрати, понесені Польщею у війні.

За оцінкою прем"єр-міністра Польщі Ярослава Качинського, коли б не війна, то населення країни складало б на сьогоднішній день 66 мільйонів осіб, замість нинішніх 38 мільйонів. Втрати Польщі в Другій світовій війні склали 22 відсотки від її довоєнного населення. Серед загиблих півмільйона військових і шість мільйонів цивільних осіб.

У базовій конституційній угоді, положення якої обговорюють на саміті ЄС у Брюсселі лідери країн-учасниць, пропонується ввести для голосування систему так званої "подвійної більшості". Вона передбачає, що за ухвалення рішення повинні проголосувати 55 відсотків членів ЄС (15 держав з 27) і 65 відсотків населення, пише The Times.

Зараз ви читаєте новину «Польща вимагає переглянути підсумки Другої світової війни ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути