пʼятниця, 16 квітня 2010 16:56

Похорони Качинського пройдуть вчасно

Похорони Качинського пройдуть вчасно
Похорони президента Польщі Леха Качиньського і його дружини Марії відбудуться незалежно від обставин у Кракові 18 квітня 2010 о 14 годині за місцевим часом (15.00 за Києвом). Про це повідомив голова канцелярії президента Польщі Яцек Сасіна.

Яцек Сасіна також підтвердив, що труни з тілами Леха і Марії Качинських будуть доставлені до Кракова авіатранспортом. Глава президентської канцелярії зазначив, що ніщо не змінить час похорону.

"Для нас найголовніше, щоб похорони пройшли в тому місці і в той термін, як це було заплановано", - зазначив Яцек Сасіна. Раніше польська влада не виключила можливості перенесення траурних заходів у Кракові.

Польська влада розраховує, що всі делегації зможуть прибути на жалобну церемонію, незважаючи на виверження вулкану в Ісландії, яке викликало авіаційний транспортний колапс в Північній Європі.

Очікується, що на похорони президентського подружжя в Краків прибудуть представники 41 держави. Можливо, що делегацій буде більше, оскільки в польське МЗС продовжують надходити підтвердження про прибуття нових іноземних делегацій. Президент США Барак Обама також буде присутній на похороні президента Польщі Леха Качиньського.

Леха і Марію Качиньських поховають в усипальниці під Вежею Срібних Дзвонів в кафедральному соборі королівського замку Вавель у Кракові.

Вести
Зараз ви читаєте новину «Похорони Качинського пройдуть вчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути