пʼятниця, 16 квітня 2010 10:28

Брати Качинського з України виїхали на його похорон

Брати Качинського з України виїхали на його похорон

В Україні живуть четверо троюрідних братів загиблого польського президента 60-річного Леха Качинського. В Полтаві - Володимир та Ігор, у Одесі - Віктор та Юрій.

"Останній раз бачилися півтора роки тому в Одесі. Наше родинне фото за столом навіть газети опублікували. Зідзвонювалися з Лешиком на Великдень. Планували зустрітися з родинами в травні у Варшаві", - розповів Gazeta.ua брат Качинського з Полтави 49-річний Володимир Мохначов..

Матір Качинського Ядвіга та батько Володимира Ярослав - двоюрідні брат і сестра.

"Мені подзвонили та сказали, що літак розбився за 40 хвилин після трагедії - згадує Володимир. - Повідомили, що зі 132 загинуло 87 чоловік. Я до останнього сподівався, що Лех та Марія виживуть. Став дзвонити на мобільний. Відповів оператор. За годину подзвонили і сказали, що Лешек загинув".

На похорон Качинського Володимир вирушив разом з троюрідним братом з Одеси Юрієм Кузьміним.

"В посольстві в Києві вирішуємо питання, як будемо добиратися, - веде далі. - Або в п"ятницю ранковим рейсом, або в неділю дуже рано прямо на Краків".

Скільки пробуде в Польщі Володимир ще не знає.

"Буде видно за обставинами, - говорить чоловік. - Залишуся з родиною на якийсь час. Для нас це дуже велика трагедія. Навіть не знаю як бути".

У Леха Качинського та Марії залишилася донька Марта, онучки Єва та Мартіна.

Похорони президента Польщі та його дружини відбудуться 18 квітня. Їх хочуть поховати у Вавельському замку в Кракові в усипальниці королів та національних героїв Польщі.

Тіла призидента та його дружини в закритих трунах виставили в президентському палаці. Поминальна служба запланована на суботу 17 квітня.

Аби попрощатися з президентом та його дружиною поляки вистоюють в черзі по 8-10 годин. До Варшави з"їхалися люди з усієї Польщі.

Для участі в траурних заходах до Польщі прибуде низка світових лідерів. Серед них президент Росії Дмитро Медведєв та президент США Барак Обама. Президент України Віктор Янукович також 18 квітня прибуде до Кракова на похорон Леха Качинського. Ймовірно, на похороні від України будуть колишній президент Віктор Ющенко, екс-прем"єр Юлія Тимошенко, нинішній прем"єр Микола Азаров.

Літак польського президента Леха Качиньського розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, Ту-154 зачепився за верхівки дерев через сильний туман. У літаку знаходилися 96 людей. Не вижив ніхто. Серед загиблих - сам президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони летіли до Катині на траурні заходи на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Брати Качинського з України виїхали на його похорон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути