середа, 22 листопада 2017 23:20

Викрадення соратників Саакашвілі: Генпрокуратуру зобов'язали розібратися

Викрадення соратників Саакашвілі: Генпрокуратуру зобов'язали розібратися
Українські силовики викрали та депортували соратників Міхеіла Саакашвілі.

Суддя Печерського райсуду Києва задовольнила скаргу нардепа Юрія Дерев'янка на бездіяльність Генпрокуратури. Відомство не внесло до Єдиного реєстру досудових рішень відомості про кримінальне правопорушення стосовно викрадення та депортації 21 жовтня трьох грузинів.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

"Зобов'язати уповноважених осіб Генеральної прокуратури внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням народного депутата Дерев'янка Юрія Богдановича від 23 жовтня 2017 року про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування", - йдеться в ухвалі суду.

Відповідне рішення ухвалила суддя Печерського суду Олеся Батрин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Саакашвілі заявили про викрадення трьох прибічників

Йдеться про викрадення та подальшу депортацію громадян Грузії Давіда Макішвілі, Міхеіла Абзіанідзе та Георгія Рубашвілі. Їх з мішками на голові і зі зв'язаними кінцівками доставили літаком Національної гвардії в Тбілісі.

Видворення людей відбулось без рішення суду, без постанови про адміністративний арешт, без будь-яких інших юридичних документів.

21 жовтня друга Міхеіла Саакашвілі і добровольця Давида Макішвілі, колишніх охоронця і водія лідера партії "Рух нових сил" Георгія Рубашвілі і Міхеіла Абзіанідзе схопили в Києві і видворили до Грузії.

15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання журналіста грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі в Україні скасували.

17 листопада Саакашвілі заявив, що спецназ викрав з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів.

В СБУ згодом заявили, що спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії, а рішення ухвалено на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що "діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України".

Зараз ви читаєте новину «Викрадення соратників Саакашвілі: Генпрокуратуру зобов'язали розібратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути