середа, 24 листопада 2010 10:30

Поганий настрій робить людину розумнішою

Поганий настрій робить людину розумнішою

Австралійські психологи встановили, що перебуваючи в поганому настрій, людина стає менш легковірною. У такому стані прокидається здорове мислення і навіть поліпшується пам'ять.

Під час експерименту учасників розділили на дві групи, провокуючи в них різний настрій. Перша група дивилася веселі фільми, друга - сумні. Потім вчені розповідали випробуваним кілька чуток і легенд.

З'ясувалося, що люди, які були "не в гуморі" критично налаштовані до оточення, готові чіплятися до інших. У той же час веселі і окрилені схильні до легковажності і готові вірити всьому, що їм кажуть.

На думку автора дослідження, професора психології з Університету Нового Південного Уельсу Джозефа Форгаса, позитивні емоції налаштовують на творчість, лояльність. А механізми, що відповідають за здоровий глузд, блокуються. У той же час засмучена людина стає занудою, заглиблюється в роздуми, звертає увагу на будь-які дрібниці навколо себе, запам'ятовує їх, аналізує.

Під час експерименту також було встановлено, що, перебуваючи у пригніченому стані, люди краще викладають думки письмово, аргументуючи серйозними доказами.

Професор навіть висловив думку, що трохи пригнічений стан, викликаний негативними емоціями, може послужити добру службу в спілкуванні з начальством, колегами, знайомими, членами сім'ї, при цьому підвищується працездатність.

Глобалист

Зараз ви читаєте новину «Поганий настрій робить людину розумнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути