Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2011 13:06

Платіні не встиг подивитись на голих і мокрих "феменок"
13

Фото: Фото: FEMEN

Сьогодні під стінами НСК "Олімпійський" пройшла акція жіночого руху FEMEN. Напівоголені дівчата з плакатами "Євро 2012 — без проституції" обливали себе водою. Акція була приурочена до візиту президента УЄФА Мішеля Платіні.

"FEMEN послідовно вже більше двох років проводить компанію "Євро 2012 — без проституції". Відповідно сьогодні під час приїзду і виступу Мішеля Платіні ми хотіли ще раз наголосити на тому, що проблема проституції під час Єврочемпіонату буде все рівно. Ми багаторазово звертались до Мішеля Платіні, що потрібно робити соціальні програми, роз'яснювати туристам, що в Україні заборонена проституція. Але ми не отримали ніякої відповіді. І ми хотіли ще раз нагадати Платіні про те, що в Україні може бути катастрофа, пов'язана з українськими жінками, хотіли ще раз прокричати на весь світ про проблеми, які можуть очікувати на Україну і українських жінок. Тому і провели цю акцію", - розповіла Gazeta.ua лідер руху Анна Гуцол.

Однак Платіні не зміг побачити акцію "феменок", оскільки їх швидко затримала міліція.

"Я думаю, що Платіні по телевізору побачить нашу акцію. Ми не встигли його дочекатись. Ми якраз почали тоді, коли мав бути його виступ, але на жаль він затримався. Можливо його саме через нас не вивели. Як у нас завжди люблять ховати і не показувати, що в Україні відбуваються якісь протести", - підкреслила Гуцол.

Лідерка руху зауважила, що дівчата, обливаючись водою, не замерзли: "Це був театральний жест. Це називається - "доведені до відчаю". Цим жестом ми показали, що українки готові будь-яким способом відстоювати себе".

За словами Гуцол, чотирьох активісток затримали, одній вдалось втекти. Дівчата досі перебувають у відділку, заповнюють протоколи.

Зараз ви читаєте новину «Платіні не встиг подивитись на голих і мокрих "феменок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути