вівторок, 27 вересня 2011 11:31

Платіні приїде в Донецьк на півфінал Євро-2012

 

Проінспектувавши Львів, шеф УЄФА Мішель Платіні прибув літаком до Донецька. Керівника європейського футболу зустріли високопосадовці краю на чолі з головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким, головою Донецької облради Андрієм Федоруком та мером приймаючого міста Олександром Лук'янченком.

Після цього президента УЄФА провезли на автобусі будівельним майданчиком аеропорту Донецька, злітно-посадкова смуга якого вже готова, а новий термінал та авіадиспетчерська вежа – готуються до Євро-2012. Пан Платіні особисто перевірив хід зведення нового терміналу, в середині якого функціонери спорудження об'єкту проінформували гостей про нюанси будівництва.

Далі керівник УЄФА вирушив на стадіон "Донбас Арена". На "літаючій тарілці" Мішель Платіні провів підсумкову нараду з керівниками регіону та відповідальними за підготовку Донеччини до футбольного Євро-2012.

"Цілком можливо, що після єврочемпіонату приїду до Донецька як турист. Адже і Україна, і Польща багато стараються для того, щоб розбудувати свою туристичну інфраструктуру до чемпіонату", - про це Мішель Платіні сказав донецьким журналістам на підсумковому брифінгу. Він відзначив значний прогрес, якого досягла столиця Донбасу в підготовці. "Поки що я ще не ахнув. Подивлюся усі міста – тоді і буду ахати", - наголосив пан Платіні.

Місцеві журналісти також цікавилися у відомого француза чи збирається він відвідати матчі турніру в Донецьку, на що той відповів, що буде точно знати після жеребкування 2 грудня, однак планує завітати на "Донбас Арену" на півфінал.

Поряд з цим, пан Платіні зазначив, що він не вбачає жодної проблеми в тому, що деякі з українських арен Євро-2012 були побудовані за державні кошти. "Всі великі і відомі стадіони світу знаходяться або на державному, або на муніципальному утриманні. Тим паче, в нас лише 2 стадіони побудувала держава, інші два – споруджені за приватні інвестиції", - підтримав президента УЄФА віце-прем'єр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

Ознайомившись із темпами підготовки Донецька до єврочемпіонату, президент УЄФА приблизно о 17.30 відлетів до Харкова. Саме "перша столиця" стане останнім пунктом призначення глави УЄФА у перший інспекційний день. У вівторок Мішель Платіні прибуде до Києва.

Нагадаємо, 26 вересня рівно об 11:00 президент Європейської футбольної асоціації Мішель Платіні приземлився у Львові, звідки розпочалася дводенна інспекція українських приймаючих міст Євро-2012. До складу делегації увійшли член Виконкому УЄФА Франтішек Лавринець, виконавчий директор UEFA Events S.A. Девід Тейлор, комісар Євро-2012 Жак Ламбер та операційний директор UEFA Events S.A. Мартін Каллен.

Зараз ви читаєте новину «Платіні приїде в Донецьк на півфінал Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути