вівторок, 27 вересня 2011 12:36

Платіні перерізав червону стрічку у Харкові

Платіні перерізав червону стрічку у Харкові

Президент УЄФА Мішель Платіні під гімн Об'єднаної Європи ("Оду радості" Л. Бетховена) урочисто перерізав червону стрічку – відкрив оновлений існуючий термінал аеропорту "Харків", який буде використовуватися для обслуговування VIP-гостей. Нагадаємо, керівник європейського футболу перебуває в Україні з 2-денною робочою поїздкою. В її рамках пан Платіні ознайомиться з ходом підготовки нашої країни до єврочемпіонату.

Проінспектувавши спочатку Львів, а потім Донецьк, глава УЄФА вирушив до "першої столиці". Його зустрічали голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Разом з делегацією УЄФА до Харкова прилетіли президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та директор турніру ЄВРО-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

В аеропорту Харкова, окрім урочистого відкриття оновленого VIP-терміналу, делегація інспекторів на чолі з Платіні відвідала новий, а також майже побудований тимчасовий термінали. Шановним гостям розповіли про темпи підготовки аеродромного комплексу із будівництвом нової злітно-посадкової смуги.

Потім делегація на чолі з Мішелем Платіні вирушила на головну футбольну арену Харкова – стадіон "Металіст". Тут відбулася нарад керівника європейського футболу з міським головою та головою облдержадміністрації.

На брифінгу для журналістів пан Платіні зазначив, що йому дуже приємно знаходитися разом з делегацією УЄФА у Харкові і працювати на проект Євро-2012, який наступного року пройде в Україні та Польщі. "Харків – третє місто, яке я відвідав сьогодні. Я бачу, що Україна великих проблем у підготовці не має. Є лише багато маленьких завдань, яких треба вирішити. Аеропорт Харкова в хорошому стані, стадіон – чудовий, а транспорт та готельну інфраструктуру треба ще дещо краще підготувати", - наголосив президент УЄФА.

Він додав, що у вівторок у Києві він ознайомиться з ходом підготовки НСК "Олімпійський", проведе нараду, а також за обідом поспілкується з Президентом України Віктором Януковичем.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо "чорного ринку" євроквитків, пан Платіні сказав, що чорний маркетинг – звичне явище для заходу високого рівня.

"Це свідчить про те, що Євро-2012 цікавий для людей, однак вирішити це питання "чорного ринку" квитків Євро-2012 також потрібно негайно", - акцентував керівник європейського футболу.

Спілкуючись із журналістами, Мішель Платіні наголосив на важливості розв'язання завдань, пов'язаних із митним та візовими режимами на україно-польському кордоні.

"Ще 2 роки тому проведення турніру в Україні стояло під знаком питання, зараз же ми маємо 4 міста і паритетність проведення цього змагання", - сказав президент УЄФА.

До його слів приєднався керівник ФФУ Григорій Суркіс, який зазначив, що значно легше було виграти право провести турнір, аніж зберегти його паритетність та втримати це право взагалі. Наостанок глава УЄФА сказав про задоволеність тією кількістю волонтерів, яка зареєструвалася для участі в турнірі.

Зараз ви читаєте новину «Платіні перерізав червону стрічку у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути