четвер, 19 квітня 2007 13:49

План боротьби з біотероризмом обнародував Білий дім

В середу 17 квітня Білий дім обнародував план боротьби з біотероризмом, що припускає закупівлю і розробку ліків від сибірської виразки, віспи і гострого променевого синдрому, повідомляє Associated Press.

Згідно до плану, на придбання вакцин від сибірської виразки та віспи витратять більше ста мільйонів доларів. Витрати на засоби боротьби з променевою хворобою також перевищать сто мільйонів. У короткостроковій перспективі передбачається розробка антибіотиків для боротьби з чумою і туляремією. План передбачає також придбання засобів профілактики небезпечних захворювань.

В уряді надають особливе значення тому, що з 2001 року суми бюджетних коштів, що виділяються на фундаментальні дослідження і розробку медикаментів, збільшилися вдесятеро. В рамках стратегії захисту населення США від зброї масового ураження в 2004 році розробили проект BioShield. Метою проекту назвали прискорення розробки, покупки і забезпечення доступності засобів, що захищають від біологічної, хімічної, атомної зброї і радіації. За десять років в рамках проекту передбачається витратити близько п"яти мільярдів доларів.

Про біотероризм заговорили в 2001 році, коли, незабаром після 11 вересня, конверти із спорами сибірської виразки виявили в редакціях низки газет, офісах провідних телеканалів, Федерації планування сім"ї, Службі імміграції і натуралізації та, зрештою, в Конгресі США. Декілька десятків чоловік заразилися. Біотероризм визнали однією з головних загроз національній безпеці США, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «План боротьби з біотероризмом обнародував Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути