середа, 01 вересня 2010 15:39

Південь Криму вперше виставили на відкриті земельні торги

Південь Криму вперше виставили на відкриті земельні торги

Рада міністрів Криму анонсувала перші в АРК відкриті земельні торги, на які будуть виставлені 3 ділянки рекреаційного призначення на Південному березі півострова.

За словами голови Республіканського комітету із земельних ресурсів Олександра Чабанова, торги відбудуться не пізніше 8 жовтня.

На засіданні 31 серпня Радмін Криму затвердив проекти землеустрою трьох призначених для реалізації ділянок, які раніше були включені до переліку територій, що підлягають продажу на земельних торгах.

"У середу, 8 вересня, ця постанова буде опублікована. Після цього протягом 30 днів ми проведемо аукціон", - сказав Чабанов.

За повідомленням прес-служби, найбільшим лотом торгів стане ділянка площею 22 га на території Симеїзської селищної ради. Її стартова ціна становитиме 5,2 мільйона гривень (близько 660 тисяч доларів). Дві ділянки на території Гурзуфської селищної ради площею 2,4 га і 0,75 га будуть виставлені на торги за ціною 670 і 207 тисяч гривень (85 тисяч і 26 тисяч доларів) відповідно.

За словами прем"єр-міністра Криму Василя Джарти, на земельному аукціоні будуть продані не просто території, а "майданчики для реалізації готових інвестиційних проектів".

"Та структура чи той підприємець, хто придбає ці ділянки, отримає всі дозвільні документи для реалізації інвестиційного проекту. Покупець буде розуміти, що саме він збудує, буде впевнений, що цей об"єкт буде затребуваний, і що рішення про виділення йому землі не буде скасовано", - пояснив Джарти.

Водночас ЗМІ звернули увагу, що у вільному продажу на спеціалізованих інтернет-сайтах земля на ПБК коштує значно дорожче. Наприклад, ділянка в тому ж Гурзуфі площею 0,6 га під будівництво індивідуального житла з усіма техумовам продається за 2,5 млн доларів.

Нагадаємо, Рада міністрів Криму має намір повернути передані в 2007 році компанії "Антал-Крим" попереднім складом кримського уряду 112,75 га землі на Південному березі в оренду на 49 років під будівництво гольф-клубу.

Одним із засновників "Антал-Сервісу" називався депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Антон Пригодський, який вважається наближеним до президента Віктора Януковича.

Раніше Янукович кинув виклик "земельній мафії Криму".

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Південь Криму вперше виставили на відкриті земельні торги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути