середа, 01 вересня 2010 11:30

У друга Януковича заберуть 112 га на Південному узбережжі Криму

У друга Януковича заберуть 112 га на Південному узбережжі Криму

Рада міністрів Криму має намір повернути передані в 2007 році компанії "Антал-Крим" попереднім складом кримського уряду 112,75 га землі на Південному березі в оренду на 49 років під будівництво гольф-клубу.

"Проект землеустрою з відведення ділянки в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Антал-Крим" для будівництва і експлуатації гольф-клубу із земель запасу за межами населених пунктів Гурзуфської селищної ради не відповідає вимогам земельного законодавства", - говориться в прийнятій 31 серпня постанові Радміну.

Зокрема, в порушення Земельного кодексу України відсутнє узгодження суміжного землекористувача - Кримського природного заповідника.

Радмін доручив Республіканському комітету із земельних ресурсів надати прокуратурі матеріали для звернення з позовом до суду.

Нагадаємо, що Радмін Криму в травні 2007 року виділив "Антал-Крим" 112,75 га під гольф-клуб. ТОВ "Антал-Крим" у жовтні змінило назву на "Емпорій". Засновником компанії була фірма "Антал-Сервіс".

Одним із засновників "Антал-Сервісу" називався депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Антон Пригодський, який вважається наближеним до президента Віктора Януковича.

Крім поля для гольфу, компанія планувала побудувати СПА-комплекс, ресторани, вертолітний майданчик.

У березні 2010 року кримський парламент звільнив "регіонала" Віктора Плакіду з посади голови Радміну, призначивши прем"єром автономії члена Партії регіонів Василя Джарти. Плакіда став міністром палива і енергетики уряді Криму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У друга Януковича заберуть 112 га на Південному узбережжі Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути