четвер, 26 лютого 2009 10:19

"Золотий пляж" у Криму розділили між собою "регіонали" з Донецька (ФОТО)
5

Фото: Фото: Українська правда

Голова Севастопольської міської держадміністрації Сергій Куніцин стверджує, що "сьогодні Партія регіонів в Севастополі – найбільший земельний буржуа".

"Регіонали при владі в міськраді, і всі земельні питання вирішують корпоративно. Подивіться, скільки землі роздано нинішнім скликанням або попередніми складами депутатів", - заявив він на брифінгу для журналістів.

За словами голови виконавчої влади міста, "регіональна" більшість у міськраді "віддала однопартійцям не тільки "Золотий пляж", а й 19 тис. га лісових угідь, 50 га землі в Балаклаві, 4 га на березі Балаклавської бухти, землі "Золотої балки".

"А ще сотні гектарів, які депутати просто роздавали один одному, друзям, родичам, своїм фірмам. Все це рішення "слухняної більшості". І "Золотий пляж" у цьому ж списку – за ним люди з Донецька, з Партії регіонів", додав він.

"Регіонали" роздали друзям і родичам сотні гектарів кримської землі  

Куніцин зазначив, що у міській адміністрації вже накопичилося чимало фактів, матеріалів, даних про земельні махінації в Севастополі. У більшості випадків, як стверджує він, фігурують прізвища депутатів.

Голова міста пообіцяв, що на севастопольському вторинному ринку землі найближчим часом буде наведено лад.

"Вони, перебуваючи при владі, нахапали собі, своїм, підставним дуже багато землі. А зараз криза грянула, і не знають, що з ділянками робити. Сидять, як собаки на сіні. Розбиратимемося за кожним випадком", - сказав Куніцин.

Коментуючи численні звинувачення на свою адресу і на адресу міської адміністрації з боку міської ради в "розбазарюванні" землі, Куніцин зазначив: "З усіма цими панами у нас розмова буде коротка – у суді. Подобається їм це чи не подобається. Там і розберемося".

Як відомо, має свій "невеличкий будиночок" на узбережжі Чорного моря і лідер опозиціїї Віктор Янукович. Маєток розташований за сім кілометрів від Ялти, біля Нікітського ботанічного саду і нагадує своїм виглядом декорації розкоші із серіалу "Санта-Барбара".

В"їзд до маєтку – через територію санаторію "Чорноморський".

Кажуть, палац стоїть на землі виноградників інституту "Магарач", а землевідведення здійснювала Масандрівська селищна рада. Причому з цією задачею вони впоралися лише з другої спроби – як кажуть, після відповідних інструкцій згори.

За іншою версією, те, що в народі називають дачею Януковича, відноситься до земель санаторію "Чорноморський". Тому й проїзд здійснюється через його територію.

З формальної точки зору, палац оформлений на близького друга Януковича Антона Пригодського, який придбав санаторій "Чорноморський". Відразу після помаранчевої революції ця операція стала предметом розслідування кримінальної справи, яка нічим не закінчилася.

Пригодський пояснив ЗМІ, що маєток має статус "пансіонату сімейного типу". Його власником є фірма "Дельфін-2001" зі статутним фондом 72 мільйона гривень. Саме ця назва значиться на вказівнику, що стоїть на дорозі Ялта-Сімферополь.

У свою чергу, "Дельфін-2001" входить у донецьку корпорацію "Міжрегіональний промисловий союз". І, крім самого Януковича і Пригодського, тут якось зупинявся Рінат Ахметов (інший непрямий акціонер "Міжрегіонального промислового союзу").

За матеріалами: УНІАН, Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Золотий пляж" у Криму розділили між собою "регіонали" з Донецька (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути