Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2010 18:06

Губернатор скасовує рішення про надані земельні ділянки

Губернатор Черкащини Сергій Тулуб, 56 років, почав активно звільняти начальників управлінь обласної держадміністрації. Кількох звинуватив у порушенні закону.

Сергій Тулуб звернувся до уряду з поданням про звільнення з роботи начальника головного управління освіти Олени Фещенко і начальника обласного управління земельних ресурсів Володимира Білика.

— У мене достатньо інформації, порушено кримінальні справи щодо постачання продуктів харчування у школи. Створилося таке угруповання — на тендерах скупляють усі пропозиції, а потім роздають своїм фірмам, — говорить Тулуб.

56-річна Олена Фещенко вже написала заяву з проханням перевести її на інше місце роботи. Працівники Головного управління освіти позаочі кажуть, що їх керівника звільнили на вимогу представників Соціалістичної партії.

— Колишній депутат Верховної Ради Олексій Малиновський у добрих стосунках із теперішнім депутатом-"регіоналом" Володимиром Олійником, — каже 25-річна Світлана з управління освіти.

В обласному управлінні освіти запевняють, що вони вже п"ять років не проводили жодних тендерів. До того ж начальник Головного управління освіти не є членом тендерного комітету.

Принципи і світогляд, які сповідує нова влада, не збігаються з моїми

— Правоохоронні органи сьогодні перевіряють законність продажу земельних ділянок у тому числі й на березі Дніпра. Усі висновки з часом оприлюднять, а винних притягнуть до відповідальності, — коментує Тулуб діяльність управління земельних ресурсів. Одним зі своїх перших рішень на посаді він увів мораторій на виділення землі в області та скасував чимало рішень про вже надані земельні ділянки.

Начальника управління у справах сім"ї, молоді та спорту Віталія Коваля, 33 роки, губернатор звинуватив у проведенні агітаційної роботи на робочому місці. Приводом до цього стали кілька тисяч примірників партійної газети "За Україну", знайдені в орендованому управлінням гаражі. Коментувати звинувачення Віталій Коваль відмовився:

— Єдине, що можу сказати: закон про держслужбу я не порушував. Якщо губернатор так сказав, отже, в нього були якісь мотиви. Є конституційне право людини сповідувати політичні погляди і брати участь у політичному житті країни, чим я і займався в позаробочий час.

Коваль написав заяву на звільнення за угодою сторін.

— Ми мали розмову з Сергієм Тулубом і дійшли спільної згоди про те, що принципи і світогляд, які сповідує нова влада, не збігаються з моїми. Тому я не міг би стовідсотково виконувати завдання, які б ставили переді мною. Оскільки моє звільнення погоджують із міністерством, то я ще перебуваю на посаді. Доки не знайдуть заміни, обов"язки начальника виконуватиме заступник — Максим Зеленський.

Олена Фещенко і Віталій Коваль — єдині представники "помаранчевої" команди, які працюють із 2005 року. Стверджують, що це і є головною причиною їхнього можливого звільнення. Фещенко до пенсії держслужбовця залишилося трохи більше року.

Раніше звільнили начальника управління зовнішніх зносин та європейської інтеграції облдержадміністрації Василя Каюка та начальника управління капітального будівництва  Юрія Кулика.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор скасовує рішення про надані земельні ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути