вівторок, 03 серпня 2010 12:58

Янукович кинув виклик "земельній мафії Криму"

Янукович кинув виклик "земельній мафії Криму"

У Криму має бути проведено розслідування за фактами порушення законодавства у сфері земельних відносин.

Про це заявив президент України Віктор Янукович сказав у вівторок під час наради з питань стратегічного розвитку АРК, передає прес-служба президента.

За словами глави держави, навіть поверхнева перевірка міжвідомчої робочої групи виявила кричущі факти порушення законодавства у земельній сфері.

"На сьогодні корупція у цій площині "колосальна", а відтак, ця ситуація вимагає рішучих дій".

Зокрема, за словами Януковича, державі мають бути повернені землі, які їхні нинішні власники отримали з порушенням закону.

Він зазначив, що у разі небажання фіктивних власників повертати незаконно отриману землю, ці справи, вочевидь, будуть розглядати вже із залученням слідчих органів, прокуратури тощо.

"Я даю доручення провести службове розслідування (а де необхідно - і кримінальне) за фактами порушення законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в АР Крим", - сказав Янукович.

Він також повідомив, що звертається до Вищого господарського суду України з приводу того, щоб на його пленумі було розглянуто практику прийняття судових рішень в АРК, проаналізовано відповідні рішення.

"Давайте наведемо порядок. Я думаю, саме цього чекають від нас люди у Криму", - сказав Янукович, додавши, що це питання також має бути включене до порядку денного роботи Верховної Ради Автономії.

Він також наголосив на необхідності розвитку Криму. За його словами, на рівні Єврокомісії досягнуто домовленості щодо прийняття пілотної програми стосовно півострова.

"Росія також готова брати участь у розвитку Криму, вкладенні інвестицій", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович кинув виклик "земельній мафії Криму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути