пʼятниця, 12 березня 2010 16:55

Чернівецькі чиновники "погоріли" на земельних махінаціях

Чернівецькі чиновники "погоріли" на земельних махінаціях

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області викрили голову однієї з районних адміністрацій, начальника відділу земельних ресурсів та директора приватного підприємства, які своєю діяльністю завдали збитків державі майже на 2 мільйона гривень. Встановлено, що зловмисники без виготовлення проектної документації вносили неправдиві дані в державні акти на право власності на землю, щодо зміни цільового призначення ділянок. Так, майже 30 га сільськогосподарських угідь були незаконно змінені держслужбовцями на землі для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд. В результаті цього, державі було завдано збитків на суму в 1 мільйон 925 тисяч гривень, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Відносно "земельних махінаторів" Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Злочинна діяльність службовців згаданої райдержадміністрації зацікавила правоохоронців ще рік тому. Тоді працівники Центрального антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України затримали начальника одного з відділів райадміністрації, заступника начальника відділу земельних ресурсів району, секретаря сільської ради та двох приватних підприємців.

Зловмисники організували злочинну схему вимагання та отримання хабарів за зміну цільового призначення земельних ділянок, розташованих в елітних місцях Чернівецької області, а саме місцях можливої забудови під багатоповерхівки та приватні будинки, розміщені поблизу міста Чернівці. Так званих "добродіїв" затримали на хабарі в 1 мільйон 120 тисяч гривень, який вони взяли за переведення понад 4 га земельних ділянок з сільськогосподарських паїв в землі з іншим цільовим призначеннями.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чернівецькі чиновники "погоріли" на земельних махінаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути