пʼятниця, 05 березня 2010 13:17

На Буковині вилучили рекордну партію зброї і хабар (ФОТО)

На Буковині вилучили і задокументували найбільшу партію вогнепальної зброї та один із найбільших хабарів за останні роки.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіли в обласному УБОЗі.

Вогнепальну зброю місцеві умільці переробляли з шумової і продавали по $150.

Півроку міліціонери стежили за 4-ма чернівчанами. Чоловіки, віком від 26 до 44 років, раніше судимі за крадіжки та зберігання наркотиків. Серед них - один колишній військовий. Останній у себе в квартирі облаштував майстерню, де робив із шумової зброї, тобто невогнепальної, бойову.

"Робили таку втулку, вкручували у револьвер, і це фактично ставав бойовий пістолет, це на глушник і також впливає на дальність стрільби. А ще змінювали кулі, аби вони мали убивчу силу. Кожен пістолет продавали за 150 доларів. Планували найближчим часом вийти на всеукраїнський ринок збуту. На Буковину зброя потрапляла з Туреччини. Тут 50 пістолетів "Зеракі", 12 Магнумів, Шмайсер, 81 рушниця, 1320 набоїв, 24 електрошокери," – продемонстрував усе контрабандне надбання начальник обласного УБОЗу Сергій Горбатюк.

При затриманні у кожного з фігурантів був при собі пістолет, а також 15 тис доларів плюс наркотичні речовини. Зараз усі знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання.

У цей же час інший відділ УБОЗу накрив злочинну групу, котра вимагала хабар.

"Вони вимагали і отримали хабар від чернівчанина, котрий у підніжжя Карпат хотів звести гірськолижний курорт, землі мали дати 5 га, вимагали 300 тис доларів", – розповів Георгій Полковников, заступник начальника обласного УБОЗу.

Позавчора саме і передавали частину коштів: 85 тис євро та 10 тис дол. На українські гривні - це більше 1 млн. Унікальність операції в тому, що вдалось встановити цілу ланку від найменшого чиновника до найвпливовішого, чий підпис став би вирішальним у цій афері.

"Слово "хабар" не писали на купюрах, була ймовірність, що особи могли розкусити нас, вони мал спеціальне обладнання і завжди усе перевіряли. Для порушників присутність міліції і їхнє затримання були несподіванкою. Спершу ці люди не здавались. Протидіяли, тікали на своїй машині, намагалися викинути гроші через вікно автівки, заважали документуванню злочину", – додав Полковников.

Зараз - усі під наглядом міліції. Їм загрожує від 5 років і більше.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині вилучили рекордну партію зброї і хабар (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути