четвер, 21 червня 2018 13:17

Після холоду на українців чекає 40-градусна спека і магнітна буря
6

Похолодання, яке прийде в Україну із заходу, триватиме кілька днів. Разом зі зниженням температури прийдуть дощі.

За прогнозами синоптиків, до кінця поточного тижня в Україні різко знизиться температура. Місцями денне зниження становитиме до 10-12 градусів, а вночі до 20, пише "Сегодня".

Із холодним фронтом, який пройде країною із заходу на схід, прийдуть дощі і грози. Але така погода не буде тривалою. Вже на початку наступного тижня дощі підуть, а повітря знову почне прогріватися. До кінця наступного тижня знову прийде спека, а Землю накриє магнітна буря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну насувається різке похолодання. На вихідних буде +18

Різке зниження температури триватиме всього 3 дні. Але через це в Україні зміниться повітряна маса.

"Протягом 22-24 червня через Україну переміститься холодний атмосферний фронт, який повністю замінить теперішню повітряну масу. Тобто, сухе і спекотне повітря заміниться вологішим і прохолоднішим, - каже директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. - 22-го це буде в західних областях. Пройдуть помірні і місцями сильні дощі. Максимальна денна температура знизиться до 15-20 градусів. 23 червня похолодання пошириться на всі північні і центральні області, за винятком Дніпропетровської. 24-го навіть дійде до сходу і півдня України. Отож, зниження температурного режиму, максимальної температури, становитиме градусів на 10-12, порівняно навіть із фактичною температурою, яка буде сьогодні-завтра".

21 червня, в четвер, похолодання ще не передбачається. По всій території країни очікується спека, місцями до +30...+33°С. У західних областях України дощитиме, можливі грози.

Автор: www.segodnya.ua
  Погода на 21 червня
Погода на 21 червня

У п'ятницю, 22 червня, погода різко зміниться. На більшості території країни знову прогнозують грозові дощі, за винятком східних і південних регіонів України. І якщо в центрі, на сході та півдні збережеться досить висока температура, у західних регіонах країни похолодає місцями до +17°С. За прогнозами синоптиків, прохолодний фронт до вихідних рухатиметься далі вглиб України.

Автор: www.segodnya.ua
  Погода на 22 червня
Погода на 22 червня

У суботу, 23 червня, холодний фронт захопить центральні і північні регіони. І там, де ще в четвер було +30°С, в суботу буде всього +17...+23°С. Нічна температура на заході країни знизиться до +10...+12°С. Дощі з грозами обіцяють по всій території України.

Автор: www.segodnya.ua
  Погода на 23 червня
Погода на 23 червня

До неділі, 24 червня, за даними синоптиків, прохолода добереться до центральних, північних і до південно-східних регіонів. Від заходу, до центру і на північний схід країни температура повітря становитиме +19...+22°С. На сході і півдні вдень тепліше - +25...+27°С. А ось нічна температура в західних, центральних і північних областях опуститься до +7...+10°С. На сході і півдні вночі +13...+17°С. У західних і частині центральних областей України прогнозують дощі.

Автор: www.segodnya.ua
  Погода на 24 червня
Погода на 24 червня

У понеділок, 25 червня, дощі відступлять і в Україну повернеться спека. Відразу потеплішає на південному сході країни, де температура підніметься до +29°С. У центрі і на північному сході буде до +23...+25°С. На заході країни буде прохолодніше, до +21°С.

Автор: www.segodnya.ua
  Погода на 25 червня
Погода на 25 червня

"Повернеться спекотна погода вже в кінці місяця. Це стосуватиметься південних, центральних і східних областей, де 35-40 градусів абсолютно можливі. Похолодання, яке прийде, не буде тривалим, бо повітря швидко прогріватиметься. Холодними будуть 22 черня на заході, 23-е - в північних і західних областях, і починаючи з 24-го кожні три дні на два градуси температура підвищуватиметься", - зазначив директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, на наступному тижні на Землю опуститься геомагнітна буря. Хвилювання відчуватимуться 24 червня, але початок прогнозують 27 червня. Пік протримається 2 дні - 28 і 29 червня.

Автор: www.segodnya.ua
  Дані лабораторії рентгенівської астрономії сонця
Дані лабораторії рентгенівської астрономії сонця

21 червня – день літнього сонцестояння та найдовший день у році. Старі повір'я свідчать, що тільки сьогодні є шанс змінити своє життя. Кажуть, що літнє сонцестояння має надзвичайну магічну силу, адже недарма сонцеворот так шанували язичники.

Зараз ви читаєте новину «Після холоду на українців чекає 40-градусна спека і магнітна буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути