четвер, 19 квітня 2007 20:17

Перша радянська "дівчинка з пробірки" народила сина

Жителька міста Красний Луч Луганської області Олена Донцова, яку вважають першою дитиною СРСР, зачатою з застосуванням техніки екстракорпорального запліднення, народила сина в лікарні Наукового центру акушерства, гінекології і перинатології РАМН. Сама Олена з"явилася на світ саме в цій клініці 21 рік тому.

Жінку, яка завагітніла природнім способом, доправили до пологового будинку тиждень тому. Не зважаючи на те, що вагітність трохи затяглася, пологи, які проходили під епідуральною анестезією, завершилися успішно. Новонароджений хлопчик важив 3 кг 308 г, його зріст – 51 см.

Тепер Олена – не тільки перша дівчинка з пробірки колишнього СРСР, але і перша мати серед зачатих методом ЕКЗ-росіянок.

Після того, як 21 рік тому матері Олени лікарі сказали, що в неї не буде дітей, жінка стала першою пацієнткою Всесоюзного науково-дослідного центру охорони здоров"я матері і дитини за програмою екстракорпорального запліднення. Спроб було декілька, одна з них виявилася успішною.

Нині в Україні в більшості випадків програму штучного запліднення подружня пара оплачує самостійно. Проте не всі охочі можуть дозволити собі таку операцію. В середньому запліднення в пробірці, без генетичного моделювання, коштує близько $1500. У Санкт-Петербурзі — від $1900, в Москві — від $2500, а в Лондоні — від $6500.

Перша в світі "дівчинка з пробірки", 28-річна Луїза Браун, народила здорову дитину в грудні минулого року. Дотепер у світі живе понад мільйон людей, які з"явилися на світ завдяки ЕКЗ.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Перша радянська "дівчинка з пробірки" народила сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути