четвер, 19 червня 2008 18:07

Перекупка мордувала кошенят

Члени сумського товариства захисту тварин "Притулок" довгий час спостерігали за продавцями тварин на Центральному ринку. Помітили, що люди приносять приплід своїх домашніх улюбленців на базар і платять продавцям 10 грн за кожного, тільки б продали їхнє кошеня чи собача.

— Звернули увагу на літню жінку з донькою. Вони по кілька разів на день носили  додому повні кошики кошенят, — розповідає голова організації Неля Пересічанська, 50 років. — Більше тварини на ринку не з"являлися. Жінки пояснювали, що за тваринами люди приходять до них.

Дізнались адресу жінок.

— Віра Ломенко нас спочатку не пускала. Та ми зайшли до будинку. У першій кімнаті бігало з десяток кошенят. Із другої довелося вибігти на вулицю, щоб не знудило. Кошенята копошилися на підлозі в екскрементах, лазили одне по одному, по трупах мертвих кошенят. Худі, в ротиках виразки, носи позатікали гноєм.

У будинку нарахували по вісім дорослих собак і котів, дев"ять цуценят, 40 живих кошенят і кілька мертвих. Викликали дільничного. Той склав акт, яким зобов"язали господарку прибрати та продезінфікувати кімнату, закопати мертвих тварин і більше ніколи не займатися їх прийомом за гроші.

— Подаватимемо на них до суду, — говорить Пересічанська. — Знайшлися господарі одного дорослого кота й собаки.

Зараз ви читаєте новину «Перекупка мордувала кошенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути