середа, 16 січня 2008 12:39

Патаркацишвілі заочно ув"язнили на два місяці

Патаркацишвілі заочно ув"язнили на два місяці
Міський суд Тбілісі визначив двомісячний попередній вирок підприємцю - колишньому кандидатові в президенти Грузії Бадрі Патаркацишвілі, якого прокуратура звинувачує в змові й підготовці теракту.

Патаркацишвілі знаходиться в Лондоні. Його адвокати мають намір оскаржити рішення суду протягом 48 годин.

Підприємцеві, який на недавніх президентських виборах посів третє місце, інкримінуються участь у змові з метою повалення державної влади, підготовка теракту, а також підготовка замаху на посадову особу.

У кінці грудня грузинська прокуратура обнародувала записи, на яких "чоловік із голосом Патаркацишвілі" намагається підкупити високопоставленого чиновника МВС Іраклія Кодуа. Тому нібито пропонувалося затримати або навіть ліквідувати міністра внутрішніх справ республіки Вано Мерабішвілі, аби опозиції легше було захопити владу.

Компромат на кандидата в президенти був обнародуваний після того, як він звинуватив грузинське керівництво в підготовці його вбивства.

Пізніше грузинські силовики також заявили про затримання декількох чоловік, які нібито везли у виборчий штаб Патаркацишвілі 120 тисяч доларів. 11 січня у цій справі був допитаний прес-секретар кандидата в президенти Гуга Квіташвілі.

Патаркацишвілі назвав звинувачення на свою адресу абсурдними. За словами бізнесмена, для нього вони не мають юридичної сили, оскільки він не вважає легітимним "режим" Михайла Саакашвілі, повідомляє РІА Новини.
Зараз ви читаєте новину «Патаркацишвілі заочно ув"язнили на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути