Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2010 16:38

Папугу-збоченця назначили спікером в Новій Зеландії (ВІДЕО)

Прем"єр-міністр Нової Зеландії офіційно дав роботу в своєму уряді папузі, який минулого року намагався зґвалтувати голову журналіста ВВС, пише The Telegraph.

Минулого року папуга виду какапу на ім"я Сіроко став знаменитим після спроби зґвалтувати під час зйомок фільму про дику природу, голову тележурналіста ВВС Марка Карвардіна. Відеозапис цього кумедного випадку, який побачило більше півмільйона осіб, можна подивитися в кінці статті.

І от, прем"єр Джон Кей назначив Сіроко "птахом-спікером у справах заповіднику". Він стверджує, що рідкісний птах буде ідеальним послом заповіднику дикої природи.

"Він дуже добре виглядає перед камерами, і у нього є фани по всьому світу - вони прислуховуються до кожного писку, що виходить з його дзьоба. Він буде великим офіційним спікером Нової Зеландії", - сказав прем"єр.

Птах вже має свою сторінку в інтернеті, а також регулярно пише в Твіттер.

Джон Кей повідомив, що новий птах-спікер зосередить свою увагу на справі збереження видів, які знаходяться на межі вимирання..

Папуги какапу є ендеміками Нової Зеландії, і в 1995 році їх залишилося лише 51 особина. Однак тепер, дякуючи зусиллям заповідника, їх кількість зросла до 124.

"Нова Зеландія є домом для єдиного у світі нічного та нелітаючого папуги, останнього члена сімейства динозаврів і найменшого морського дельфіна у світі. Ми маємо захистити цю біологічну різноманітність, і Сіроко може допомогти розповсюдити це повідомлення", - повідомила Кет Вілкінсон, директор новозеландського заповідника.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Папугу-збоченця назначили спікером в Новій Зеландії (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути