середа, 12 березня 2008 17:40

Останній французький ветеран Першої світової війни помер у віці 110 років

У Франції у віці 110 років помер ЛазарПонтічелі - останній з живих ветеранів Першої світової війни, які билися у складі французької армії. Понтічелі був також найстарішим жителем Франції, повідомляє NewsruIsrael.

Президент Франції Ніколя Саркозі виразив співчуття родичам Понтічелі. "Від імені нації я хочу пошанувати пам"ять італійського хлопця, який приїхав до Парижа на заробітки і вирішив стати французом, по-перше, в серпні 1914 року, коли він збрехав щодо свого віку, щоб поступити в Іноземний Легіон, а, по-друге, в 1921 році, коли він прийняв рішення залишитися у Франції", - мовиться в заяві, опублікованій Єлісейським палацом .

Лазар Понтічелі народився в Італії в 1897 році. У 1914 році він поступив на службу у французький Іноземний Легіон. Незабаром після початку служби Понтічелі був поранений і залишив Легіон. Проте коли у війну вступила Італія, він знов відправився на фронт, вже у складі італійської армії, і був знову поранений в боях в Тіролі.

У 1920 році Понтічелі повернувся до Франції, в 1939 році отримав французьке громадянство. Лазар Понтічелі разом зі своїми братами відкрив металообробну фірму Ponticellifreres, що існує до цих пір, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Останній французький ветеран Першої світової війни помер у віці 110 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути