вівторок, 11 грудня 2007 09:28

Ольмерт пообіцяв "історичний прорив" до миру з палестинцями

Напередодні відновлення мирних переговорів з палестинцями прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт пообіцяв докласти максимум зусиль для "історичного прориву до нової політичної реальності" і врегулювання двостороннього конфлікту.

Намічена на середу зустріч Ольмерта з головою Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмудом Аббасом дасть старт переговорному марафону, метою якого заявлено досягнення до кінця 2008 року мирної угоди на основі формули "дві держави для двох народів".

Він попередив, що мирний процес, що реанімується після семи років перерви, зв"язаний "з багатьма нез"ясованостями, ризиками і погрозами", зокрема через слабкість нинішнього палестинського керівництва.

Попередня спроба знайти рішення конфлікту переговорним шляхом провалилася у 2001 році через кілька місяців після початку "другої інтифади" - палестинського повстання проти ізраїльської окупації.

Намічений на середу саміт дасть формальний старт мирному діалогу, але буде поки що присвячений обговоренню технічних питань. За відомостями ізраїльських ЗМІ, переговори по суті почнуться не раніше середини січня, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ольмерт пообіцяв "історичний прорив" до миру з палестинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути