понеділок, 20 травня 2019 18:48

Близько 50 нардепів-мажоритарників, Труханов, Кернес і ряд інших мерів домовилися об'єднатися в спільну партію на виборах в Раду - Хомутиннік

Близько 50 нардепів-мажоритарників, Труханов, Кернес і ряд інших мерів домовилися об'єднатися в спільну партію на виборах в Раду - Хомутиннік

Партії "Довіряй справам" Геннадія Труханова, "Відродження", частина представників партії "Наш край" і народних депутатів групи "Воля народу" об'єднуються в єдину політичну силу для участі в парламентських виборах, повідомив співголова депутатської групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутинник .

"В даний час є дві партії - "Довіряй справам", "Відродження". Є "Наш край", але не вся партія, а велика частина авторитетних лідерів - народні депутати Антон Кіссе, Сергій Шахов, місцеві депутати, частина депутатів групи "Воля народу", просто самовисуванці", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Співголова "Відродження" зазначив, що з'їзд об'єднаної політичної сили відбудеться до кінця травня.

За словами політика, ще немає рішення, хто очолить політсилу, але точно відомо, що мер Одеси Геннадій Труханов і мер Харкова Геннадій Кернес увійдуть до першої п'ятірки списку партії на парламентських виборах.

При цьому Хомутинник зазначив, що народні депутати, обрані в нинішнє скликання парламенту по мажоритарних округах, мають намір і на наступних виборах обиратися в парламент як мажоритарники.

"У нас вже більше 50 мажоритарників, які будуть йти як мажоритарники від партії", - повідомив він.

Народний депутат додав, що за списками партії йтимуть мери, голови обласних рад, авторитетні в регіонах і містах люди.

"Ми робимо відкритий заклик для всіх, необов'язково депутатів, - для всіх регіональних еліт і лідерів місцевого самоврядування, мерів міст, голів обласних рад, народних депутатів, депутатів інших рівнів до того, щоб об'єднатися для участі в парламентських виборах, які будуть достроковими, по всій вірогідності", - розповів Хомутинник.

"Точно вже є підтвердження і домовленість - це мери двох міст-мільйонників - Кернес і Труханов, близько 15-20 мерів міст з 50-100 тис. населення і більше - Ужгород, Артемівськ, Куп'янськ, Вознесенськ та інші", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Близько 50 нардепів-мажоритарників, Труханов, Кернес і ряд інших мерів домовилися об'єднатися в спільну партію на виборах в Раду - Хомутиннік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути