середа, 21 липня 2010 14:22

Охоронці супермаркету побили соліста "Чорнобрівців" палицею

Охоронці супермаркету побили соліста "Чорнобрівців" палицею

18 липня в Харкові співака української групи "Чорнобривці" угандійця Стівена Окурута побили охоронці харківського супермаркету - співробітники Державної служби охорони. Міліція цю інформацію спростовує, передає Медіа-порт.

Те, що соліста групи "Чорнобривці" Стівена Окурута побили співробітники охорони супермаркету "Таргет", підтвердив сам музикант. По телефону журналістам видання він розповів: три дні ходить по інстанціях, пише заяви в правоохоронні органи. Зараз звернувся до Фрунзенської прокуратури.

Продюсер групи Юрій Шолох детально розповідає, що трапилось із солістом. Стівен Окурут приїхав до Харкова до друзів - тут багато його земляків-угандійців. В неділю, 18 липня, в супермаркеті у Окурута була призначена зустріч. Разом зі знайомою він сидів в приміщенні "Таргета". До темношкірого співака підійшли двоє охоронців, попросили пред"явити документи. Після - відвели в одну з кімнат на другому поверсі будівлі. Там, стверджує Шолох, Окурута почали обшукувати, роздягли, пояснюючи це тим, що шукають наркотики. При цьому охоронці нецензурно висловлювались на адресу музиканта і відібрали у нього гроші, говорить продюсер.

Не знайшовши у співака нічого забороненого, охоронці почали з"ясовувати, звідки у нього каблучка. Стівен відповів, що одружений і каблучка - обручка, йога власна. Окурут розповідає - потім його побили ногами і гумовою палицею. А потім відпустили - тому, вважає співак, що його крики під час побиття були чутні за межами кімнати. Протокол про затримання оформлений не був.

Стівен Окурут відразу викликав "швидку", медики оглянули співака. У діагнозі - легкі удари грудної клітки і стегон, говорять в прокуратурі Фрунзенського району.

У міліції звинувачення на адресу охоронців спростовують. Версія правоохоронців така: о 18.25 співробітники ДСО попросили Окурута показати документи, щоб підтвердити, чи законно він знаходиться на території України, чи не розшукує його міліція. Перевірка тривала всього 10-15 хвилин: охоронці з"ясували дані угандійця по комп"ютерній базі і відразу відпустили.

У міліції говорять: підтвердити те, що охоронці не порушували закон, можуть свідки, співробітники супермаркету. Вони опитані. Факт побиття чоловіка ніхто з них не підтверджує. А начальник прес-служби обласної міліції Лариса Волкова говорить про ще один доказ - відеозапис камер спостереження супермаркету. Протиправних дій щодо музиканта, за її словами, вони не зафіксували.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці супермаркету побили соліста "Чорнобрівців" палицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути