неділя, 08 липня 2007 10:14

Оголошений новий список "Семи чудес світу" (ФОТО)
7

Новий список "Семи чудес світу" оголошено в Португалії на фіналі усесвітнього конкурсу. Він став підсумком голосування по телефону і інтернету, в якому взяли участь майже 100 млн. землян.


За станом на сьоме число сьомого місяця сьомого року третього тисячоліття нової ери чудесами світу офіційно визнані: Велика китайська стіна, вирубаний в скелі комплекс Петра в Йорданії, гігантська статуя Христа в бразильському Ріо-де-Жанейро, місто стародавніх інків Мачу-Пікчу в Перу, піраміда стародавніх майя Чичен-Ітца на мексиканському півострові Юкатан, римський Колізей і індійський Тадж-Махал.


Новий список, вибраний з двох десятків фінальних претендентів, радикально відрізняється від старого, що з"явився на світ ще 2200 років тому. Із стародавніх чудес в ньому не залишилося жодного. Єдина, уціліла пам"ятка з першого списку, єгипетські піраміди, удостоїлися від організаторів статусу "почесного дива".


Фінал конкурсу став одним з найпомітніших видовищ року. У його ході десятки тисяч глядачів, які зібралися на найбільшому португальському стадіоні "Луж", що належить футбольному клубу "Бенфіка", змогли не тільки дізнатися назви чудес світу, але і розважитися. Організатор заходу, компанія New7Wonders, на чолі якої стоїть швейцарський режисер і шукач пригод Бернард Вебер, подарував їм спектакль з музикою, танцями і візуальними ефектами.


В ході більш як двогодинного шоу, що транслювалося більш ніж на півтори сотні країн, виступили тенор Хосе Каррерас, танцівник фламенко Хоакин Кортес, піп-зірка Дженніфер Лопес, італійський співак Алессандро Сафіна і інші знаменитості, зокрема найбільші португальські виконавці пісень в стилі фаду Маріза, Карлуш ду Карму, Камане, Дулсе Понтеш. Їм допомагали сотні танцюристів і хористів.


Гостру критику викликала організація голосування. Скептики доводили, що опит по інтернету і телефону науково не обгрунтований, не вважається серйозним способом виявлення громадської думки і не в змозі дати реальної картини, повідомляє NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «Оголошений новий список "Семи чудес світу" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути