четвер, 03 вересня 2015 15:04

ОБСЄ відправить 700 наглядачів на місцеві вибори 25 жовтня

ОБСЄ відправить 700 наглядачів на місцеві вибори 25 жовтня
Фото: zn.ua

Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ направить на місцеві вибори в Україні, які відбудуться 25 жовтня, 700 спостерігачів.

Про це заявила в четвер офіційний представник МЗС України Мар'яна Беца.

"На запрошення України Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ і конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи ухвалили рішення направити до України такі наглядові місії. 31 серпня до Києва прибула передова група Бюро з демократичних інститутів ОБСЄ з метою підготовки до розгортання місії ОБСЄ зі спостереження за черговими місцевими виборами ", - говорить Беца.

За її словами, передбачається, що ОБСЄ направить 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів. Також Беца заявила, що Бюро конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи вирішило сформувати місію спостерігачів, яка буде перебувати в Україні з 22 по 26 жовтня.

За її словами, також питання направлення своїх спостерігачів вирішує Європейський парламент, Київ у свою чергу готовий усіляко сприяти спостерігачам.

Як повідомлялося раніше, Центральна виборча комісія України оголосила про офіційний початок виборчого процесу чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів з 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ відправить 700 наглядачів на місцеві вибори 25 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути