понеділок, 20 жовтня 2008 13:26

Обама як і раніше випереджає Маккейна

Кандидат в президенти США від демократичної партії Барак Обама випереджає в гонці на пост Президента кандидата-республіканця Джона Маккейна на 6 пунктів.

За даними опитування, Обаму підтримують 50% респондентів, а Маккейна - 44%. Погрішність телефонного опитування, в якому взяли участь 1 211 людина, складають 2,9 процентних пункти.

Рейтинг Обами вперше досяг 50% за останні два тижні. Сенатор-демократ від штату Ілінойс знову вирвався вперед після трьох днів лідерства Маккейна, що послідувало за останніми теледебатами претендентів на пост президента США минулої середи, повідомляє "ЛІГА".

"Обамі вдалося консолідувати своїх прихильників, і тепер він з великим випередженням лідирує серед молоді, афроамериканців і іспаномовного населення", - сказав організатор опитування Джон Зогбі. Маккейн як і раніше лідирує з невеликим відривом серед чоловіків і випереджає Обаму на 13 пунктів серед білого населення, 53% якого підтримують кандидата-республіканця.

Збільшеній популярності Обами сприяла підтримка колишнього Держсекретаря республіканця Коліна Пауелла і заява кандидата про те, що він зібрав рекордні $150 мільйонів до фонду передвиборної кампанії у вересні. Ці засоби дають йому значну перевагу в платній рекламі в останніх 15 днів передвиборної гонки.

Нагадаємо, президентські вибори в США відбудуться 4 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Обама як і раніше випереджає Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути