Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 17:43

Кабмін хоче забирати житло за комунальні борги?

Кабмін хоче забирати житло за комунальні борги?

Уряд Миколи Азарова ініціює законопроект, який дозволить відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг.

З такою заявою виступив "бютівець" Андрій Павловський.

За його словами, в урядовому законопроекті також пропонується скасувати з 1 січня 2011 року тимчасову заборону стягнення з громадян пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

Водночас депутат нагадав, що згідно з законодавством пеня за несвоєчасну сплату за комунальні послуги не стягується до моменту погашення заборгованості з зарплат.

"З приходом до влади Януковича та Азарова ця заборгованість лише зростає, зокрема, протягом останніх місяців вона зросла більш ніж на 300 мільйонів гривень, особливо в Донецькій, Луганській та Харківській областях - які традиційно підтримують Партію регіонів", - наголосив він.

БЮТівець зазначив, що, за офіційними даними уряду, населення розраховується за газ та житлово-комунальні послуги більш ніж на 85%, водночас заборгованість теплокомуненерго за газ складає біля 60%.

"Виникає запитання: куди зникає різниця у 25%? В чиїх кишенях опиняються мільярди гривень?", - сказав Павловський, якого процитувала прес-служба БЮТ.

БЮТівець також нагадав, що уряд піднімає ціну на газ для населення на 50% цього року та ще на 50% - наступного. Разом з тим, за словами Павловського, "є інформація, що облгази, які належать пану Фірташу, заборгували за газ 10 мільярдів гривень", йдеться у повідомленні.

"То може було б краще уряду Азарова стягувати заборгованість з Фірташа, ніж дерти три шкури і брати пеню з людей, яким вони затримують заробітні плати?", - спитав він.

Павловський також зазначив, що відредагований "регіоналами" Цивільний кодекс дозволяє в разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян", - повідомили в прес-службі.

"Тобто замість того, щоб надавати допомогу малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, уряд Азарова навпаки викидатиме їх на вулицю, і в країні разом зі зростаючою армією безробітних зросте кількість бездомних громадян", - наголосив БЮТівець.

Раніше з пропозицією ввести санкції за несвоєчасну оплату комунальних послуг виступив віце-прем"єр з економічних питань Сергій Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче забирати житло за комунальні борги?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути