Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2010 18:02

Модернізувати комунальну галузь допоможе приватний капітал

Житлово-комунальне господарство на межі краху. До цього призвів популізм місцевої влади, яка занижує тарифи, а страждає якість комунальних послуг. Так вважає Максим Городній, керівник експертної комісії з питань житлово-комунального господарства партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

— Усі штучні загравання влади з населенням із приводу тарифної політики призвели до того, що система ЖКГ у такому стані, — каже експерт. — У результаті такої недалекоглядної політики існує ризик, що в ряді населених пунктів опалювальний сезон узагалі може бути зірвано.

Кардинальну модернізацію галузі необхідно провести за участі приватного капіталу. Передача об"єктів і мереж житлово-комунального господарства в оренду або власність приватним інвесторам також допоможе підвищити якість послуг. Україні необхідно зробити ЖКГ привабливим для інвестицій. У партії "Сильна Україна" працюватимуть над створенням прозорих умов для залучення інвестицій на ринок ЖКГ.

У Європі цей сектор дуже привабливий для бізнесу, бо попит на комунальні послуги постійний. Практично по всьому світу ця сфера або приватна, або змішаного типу — із державними та комунальними частками. Так само там прийшли до того, що необхідно встановити економічно обґрунтовані тарифи на комунальні послуги й запровадити штрафні санкції для неплатників. Тільки своєчасна оплата комунальних послуг є запорукою їх якості.

Крім того, необхідно підвищити і контроль якості комунальних послуг. Для цього варто прискорити перехід від системи жеків до об"єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Зараз ви читаєте новину «Модернізувати комунальну галузь допоможе приватний капітал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути