понеділок, 17 серпня 2020 15:37

Незалежність — це можливість жити за власним сценарієм

"1991 року я відчув гордість за те, що наша країна стала незалежною і окремою державою. Було величезне внутрішнє піднесення. Усвідомлення того, що ми є окремою країною мав завдяки родичам ще із 7 років", - згадує авто-, мотогонщик і волонтер Сергій Малик.

Україна - це Європа

Він встановив більше 30 світових рекордів. Частина із них спрямував на впізнаваність України в світі.

"Змагався на мотоциклі у США на дні доісторичного солоного озера Бонневіль у американському штаті Юта. Мені це потрібно було, щоб розігнатися саме на українському "Дніпро МТ" і встромити там саме наш прапор переможців у сіль. Аби наш стяг був найвище. І це вдалося втілити. А потім повторив ще й на електричному байку, - говорить гонщик. - Герб, прапор і вишиванка — це наші головні символи. Популяризуючи їх, ми популяризуємо Україну. 2016 року із цією метою здійснив мотопробіг "Україна - це Європа". У Рахівському районі Закарпатської області - географічному центрі континенту - взяв 5 каменів. Написали "Україна - це Європа" англійською, німецькою, французькою, італійською мовами й встановив їх у крайніх точках Європи. Спочатку поїхав у Норвегію, потім - у Англію, далі - у Францію. Розказував там людям, звідки привіз їх, де центр континенту."

Автор: Володимир Мукан
  Після окупації росіянами Донбасу Сергій Малик став волонтером - збирає та привозить допомогу для військових і дітей-сиріт у прифронтових містах.
Після окупації росіянами Донбасу Сергій Малик став волонтером - збирає та привозить допомогу для військових і дітей-сиріт у прифронтових містах.
Герб, прапор і вишиванка — це наші головні символи. Популяризуючи їх, ми популяризуємо Україну

29 років тому більшість українців охоче підтримували незалежність і побудову сучасної України.

"А на шляху будівництва країни 10 мільйонів вирішило просто втекти за кордон, пішли найпростішим шляхом. Деякі стадні люди стали плакати за "совком". Їм подобалося жити за шаблоном, за яким жили їхні родичі та сусіди, — понеділок-п'ятниця робота. В п'ятницю ввечері — сауна, п'янка. В суботу — похмілля. В неділю — грядки і дачі. А Незалежність — це можливість жити за власним сценарієм. Їм це було складно. Проте найскладніше було залишитися тут і, закатавши рукава, будувати країну. Чимало людей зробили саме такий вибір, працюючи кожен у своїй сфері. Я особисто ніколи не збирався емігрувати, бо хотів жити на своїй землі, розвивати свою країну."

Автор: Сергій Малик
  Сергій Малик після встановлення рекорду на українському електричному мотоциклі на дні солоного доісторичного озера Бонневіль у США. Він розігнався на ньому найшвише із усіх учасників у цьому класі.
Сергій Малик після встановлення рекорду на українському електричному мотоциклі на дні солоного доісторичного озера Бонневіль у США. Він розігнався на ньому найшвише із усіх учасників у цьому класі.
Мені пощастило побачити Україну за 8 місяців до війни й окупації. Об'їхав країну на мотоциклі по периметру за 13 днів

Одним із найбільших потрясінь стала Революція Гідності, метою якої спочатку було підписання угоди про асоціацію з ЄС між Україною і Євросоюзом, а потім усунення режиму тодішнього президента Януковича.

"Це був жах — сотня людей полягло на головній площі країни, чимало було скалічених і зіпсованих доль. І це, як виявилося, був тільки початок. Далі росіяни окупували наш Крим і Донбас, що призвело до нових втрат, - згадує Сергій Малик. - Як на мене, це стало хай і болючим, але великим кроком на шляху до незалежності від Росії. Це одна із найважливіших подій за 29 років України. Мені пощастило побачити Україну за 8 місяців до війни й окупації. Об'їхав країну на мотоциклі по периметру за 13 днів, намотав 7923 кілометрів. Все знімав на камеру, прикріплену до шолому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людина наймогутніша тоді, коли їй немає на кого розраховувати", - Сергій Малик 50 років, гонщик, волонтер

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила "Акт проголошення незалежності України", який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність — це можливість жити за власним сценарієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути