середа, 03 лютого 2010 12:42

Nemiroff виставили на продаж

Nemiroff виставили на продаж

Один з найбільших українських виробників горілки - Nemiroff - розглядає продаж мажоритарної частки стратегічному інвесторові. Пошуком потенційного покупця на контрольний пакет Nemiroff займається київський офіс INGBank.

Аналітики оцінюють всю компанію більш ніж у $300 млн.

Близьке до Nemiroff джерело стверджує, що намір вийти з бізнесу є у двох співвласників виробника - Якова Грібова і Анатолія Кіпіша. Засновник компанії Степан Глусь хоче зберегти свою частку в компанії.

За інформацією газети "Коммерсантъ", пан Глусь готовий викупити долі двох інших акціонерів, якщо зможе взяти кредит.

За інформацією учасників ринку, одним з вірогідних претендентів на покупку Nemiroff є Central European Distribution Corporation (CEDC) - найбільший виробник горілки в Росії (компанія на 100% володіє ГК "Російський алкоголь", брендом Parliament і 49,9% голосуючих акцій і 75% в прибутку в дистриб"юторові елітного алкоголю Whitehall Group).

"CEDC вже зустрічалася з менеджментом Nemiroff, щоб обговорити можливість участі в бізнесі української компанії, але про щось конкретне сторони поки не домовилися", - розповів топ-менеджер однієї з алкогольних компаній.

Компанія Nemiroff заснована 1992 року. Згідно даним міжнародного рейтингу World Mіllіonaіres Club британського журналу Drіnks Іnternatіonal, у 2008 році український бренд увійшов до трійки найбільших міжнародних горілчаних брендів, поступившись по продажах лише Smirnoff і Absolut.

В Україні Nemiroff, за даними проспекту ING, займає перше місце по частці ринку у вартісному вираженні (17,6 відсотка), в Росії - третє місце (3,4 відсотка).

Зараз ви читаєте новину «Nemiroff виставили на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути