вівторок, 14 січня 2020 03:30

Науковці попередили про найпотужнішу магнітну бурю 2020-го

Науковці попередили про найпотужнішу магнітну бурю 2020-го
Назвали дату найпотужнішої магнітної бурі. Фото: 1News.

Весь 2020-й Сонце буде перебувати в стані сонячного мінімуму. Це веде до зменшення магнітних бур, наслідки яких зазвичай відчувають жителі Землі.

Вчені нагадують про те, що Сонце входить в пік свого мінімуму приблизно кожні 10-11 років. В цей час на ньому фіксується виключно мало спалахів, зате потім їх кількість поступово зростає, досягаючи апогею до кінця циклу. Кінець циклу, впливає на всі процеси, що відбуваються на нашій планеті, повідомляє Medical Express.

У 2020-му не буде сильної сонячної активності і масштабних магнітних бур. Невелика активність на Сонці очікується лише 14 і 15 січня. Однак вона буде настільки незначною, що за показниками не дотягне навіть до G1 - найслабшої магнітної бурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкриє таємниці Всесвіту: запрацював найбільший у світі радіотелескоп

Досягаючи нашої планети, електромагнітна активність безпосередньо взаємодіє з магнітним полюсом Землі, створюючи Північне сяйво. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив зірки Сонця, завдяки чому життя на планеті триває, не перетворюючись на хаос.

Проте, багато жителів Землі стверджують, що відчувають серйозні проблеми зі здоров'ям під час будь-яких спалахів на Сонці. Вчені розділилися на два табори. Хтось стверджує, що це цілком можливо, інші вважають подібне дуже малоймовірним. Вони радять звернути увагу на загальну симптоматику головних болів і інших проблем зі здоров'ям, а також пройти повне обстеження у лікарів.

Теорія Стівена Хокінга про те, що Великий вибух створив велику кількість маленьких чорних дір розміром з протон, може бути невірною. До такого висновку прийшли Масахіро Такада і його команда з японського Фізико-математичного інституту в Кавлі, які займалися пошуком первинних чорних дір.

Зараз ви читаєте новину «Науковці попередили про найпотужнішу магнітну бурю 2020-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути