середа, 16 квітня 2014 15:15

Наталія Королевська звернулася до уряду щодо недопустимості скороченні виплат ветеранам

Наталія Королевська звернулася до уряду щодо недопустимості скороченні виплат ветеранам

Скасування щорічних разових виплат до 5 травня ветеранам Великої Вітчизняної війни є неприпустимим. Про це заявила кандидат на посаду Президента України Наталія Королевська під час спілкування з мешканцями Херсону. Вона повідомила, що вже направила відповідне звернення до уряду.

"Iснує загроза скасування урядом виплат ветеранам до 5 травня. Такий крок з боку влади був би надзвичайно несправедливий щодо них, оскільки саме вони захищали Україну і відбудовували її після війни. Тому, я направила таке звернення до Уряду щодо неприпустимості таких дій", - сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що в державному бюджеті на 2014 рік педбачені 819 млн. грн.. на виплату цієї щорічної разової допомоги, а тому скорочення цієї статті може суттєво вдарити по соціальному захисту 1млн. 716 тис. ветеранів. Особливо, не по-людськи  це виглядатиме на тлі того, що в травні в Україні відзначатимуть 70-річчя звільнення від німецько-фашистських загарбників.

"Сьогодні вже тисячі родин по всій Україні потерпають від ухваленого Верховною Радою закону щодо протидії фінансовій кризі. Це і пенсіонери, що не отримали перерахунок виплат в березні, і бюджетними, яким скоротили заробітні плати та багато інших соціально вразливих категорій громадян. Ветерани війни, які за добробут України віддавали своє здоров'я не повинні постраждати в боротьбі з економічною кризою" - наголосила вона.

Наталія Королевська нагадала, що раніше вже звернулась до Конституційного Суду з проханням дати правову оцінку відповідному закону, оскільки Конституцією чітко передбачено, що жоден закон не може звужувати права та гарантії громадян, зокрема і соціальні.

"В той же час, ухвалений закон, не просто їх звужує, а подекуди і відміняє такі гарантії, як сталося із виплатами по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Реформи в жодному випадку не повинні відбуватися за рахунок найбільш уразливих громадян"  - сказала кандидат у Президенти України.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Королевська звернулася до уряду щодо недопустимості скороченні виплат ветеранам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути