Ексклюзиви
субота, 04 липня 2020 10:06

Наснаги та легкої служби: українські поліцейські святкуюють ювілей
10

Цього дня, 4 липня, в Україні відзначають День національної поліції. У 2020 його святкують уже в п'яте, тож стало ювілейним.

"За 5 років ми пройшли тривалий шлях змін. Суспільством ці зміни оцінюються неоднозначно. За 5 років ми на 40% оновили особовий склад і середній вік поліцейського становить 35 років. Ми молода поліція. Ми помиляємось, але не зупиняємось і йдемо далі. Робота складна, але необхідна. Ганебні вчинки окремих працівників, які ми не залишаємо поза увагою, ніколи не перекреслять роботу 130-тисячного колективу поліції. Я вдячний кожному поліцейському, який чесно захищає громадян нашої держави", - зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Українська поліція святкує ювілей
Фото: facebook.com/UA.National.Police
Українська поліція святкує ювілей
Українська поліція святкує ювілей
Українська поліція святкує ювілей
Українська поліція святкує ювілей

Спочатку професійне свято поліцейських відзначали 4 серпня - у день підписання президентом у 2015 році відповідного закону про створення нової поліції. Відтоді її основними завданнями стали реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, допомагати особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 років тому створили Національну поліцію: основні досягнення, найгучніші скандали та провали

Однак у 2018 році президент вніс зміни до указу. З того часу з днем поліції в Україні вітають 4 липня. Перенесення святкування присвячене символічній події 2015 року, коли перші патрульні поліцейські прийняли присягу на Софійській площі у Києві. Столиця стала першим містом, де запрацювала нова поліція і показала гарні результати своєї роботи. Другим українським містом став Львів, третім - Одеса.

Вітання із Днем національної поліції

Шановні поліцейські та працівники Національної поліції! Ви пов'язали своє життя з надзвичайно відповідальною, ризикованою, важкою та важливою справою – служити суспільству. Сердечно бажаю Вам успіхів у професійній діяльності, зокрема подальшій боротьбі із злочинністю задля забезпечення стабільності та дотримання правопорядку, нових досягнень і звершень в ім'я миру і процвітання нашої України.

***

Вітаємо зі святом професійним, Бажаємо вам щастя та добра. Нехай друга плече буде надійним, А ваша хата - сповнена тепла. Щоб завжди панував порядок, Ніхто ніколи не бажав вам зла. По житті щоб поруч був достаток, А в серці - хазяйнувала лиш весна.

***

Вітаю з Днем поліції в Україні та бажаю міцного здоров'я, впевнених сил, мужності серця, рішучості та вдачі. Бажаю з кожним днем зростати у своїй кар'єрі, бажаю завжди знаходити вірний путь до перемоги, щастя та благополуччя.

11 червня 2015 року призначили першого голову нової патрульної поліції Києва. Ним став бойовий офіцер Олександр Фацевич. Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях

Зараз ви читаєте новину «Наснаги та легкої служби: українські поліцейські святкуюють ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути