середа, 07 травня 2008 11:26

Найдорожчі приватні літаки (ФОТО)
9

Спочатку кожен король мусив мати найкращого в усій країні бойового коня. Потім президенти почали приїздити одне до одного з візитами на машинах представницького класу, а їхні громадяни-мільйонери повинні були кататися на авто класу "люкс". Сьогодні ж кожен поважаючий себе бізнесмен, який заробив декілька мільярдів, мусить мати приватний літак. І не простий. Зваживши на це, Forbes уклав рейтинг найдорожчих і найекстравагантніших літаків, що перебувають у приватній власності.

Навіщо люди купують "Боїнги" й "Аеробуси"? По-перше, в них можна випрямитись на повен зріст, чого не можна собі дозволити у малих літаках. По-друге, великий літак у руках турботливого господаря перетворюється на летючий шикарний маєток: червоне дерево, джакузі, позолочені люстри.

Airbus A380

$300 млн і більше

Незважаючи на те, що ім"я покупця та єдиного власника літака залишається в таємниці, вважається, що його замовив член Gulf State Royalty. Літак може летіти 14 484 км без приземлення, без дозаправки – відстань, наприклад, як від американського Чикаго до австралійського Сіднея.

Boeing 747-8

$270-280 млн

Четверо людей вже є власниками таких літаків. Наведена ціна – це основа, а щоб придбати літак із інтер"єром класу "люкс", треба доплатити ще $20 млн.

Boeing 767

$118-165 млн

Цьому літаку надають перевагу такі мільярдери, як власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович та засновник інтернет-сторінки Google Сергій Брін. Велике повітряне судно потребує відносно малих експлуатаційних затрат, тож мільярдери можуть непогано заощадити.

Boeing Business Jet 3

$68 млн

Машина, відома як 737-900ER – це класичний бізнес-літак. Точніше, оновлена версія літака, що поклав початок комерційним рейсам 1996 року. Літак має хороші технічні характеристики, зокрема, систему вирівнювання при посадці та вертикальне положення дисплея.

Airbus ACJ

$65 млн і більше

Авіаційній компанії Privatair вдалося отримати низку багатих клієнтів. Очільники країн, включаючи високопосадовців Франції та президента Бразилії, використовують саме цей літак як основний вид транспорту.

Bombardier BD-700 Global Express

$45 млн

Ультрадовгий, ультрашвидкий корпоративний літак робить політ з Нью-Йорка в Токіо практично невідчутним завдяки швидкості машини – понад 965 км/год. У розпорядженні власника простора 14-метрова каюта.

Embraer Lineage 1000

$40,95 млн

Компанія-виробник описує цей літак як "найдосконаліший та найрозкішніший бізнес -літак на ринку". Фірма запустила масштабну маркетингову кампанію, щоб просунути свою продукцію в преміум-сегмент. Представлений у травні 2006 року, літак на 19 пасажирських місць здійснить свій перший політ у середині 2008 року.

Gulfstream G550

$36 млн

Цей літак бізнес-класу отримав схвалення не лише від власника "Арселор Міттал", а й від повітряних сил США, які також використовують машину. До технічних переваг літака належить система вирівнювання при посадці, збільшений радар, автопілот і система heads-up військового зразка, котра дозволяє пілотам не дивитись весь час на панель управління.

Dassault Falcon 900

$33 млн і більше

Цей корпоративний літак з трьома двигунами – один з найбільш технічно досконалих. Власником такого літака є мільярдер Серджіо Мантегацца, президент швейцарської турфірми.

За матеріалами Rate1
Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі приватні літаки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути