Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 15:00

Найдорожче житло вартістю 1 мільярд фунтів звели у Лондоні (ФОТО)

У Лондоні відкрили найдорожчу у світі житлову новобудову. Комплекс пентхаусів і апартаментів загальною вартістю понад мільярд фунтів. Житло тут було розкуплено ще на стадії будівництва.

Один квадратний метр у цьому будинку коштує більше 100 тисяч доларів. Тому адреса відразу визначає статус власника. Це так званий золотий індекс. Найменша і дешева квартира продається за 6,5 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Місце унікальне. З одного боку - знаменитий Херродс, підходите до іншого вікна і перед вами один з найкрасивіших європейських парків - Гайд-парк. Ідеальне розташування для Лондона. Кращого місця в світі не знайдеш", - cказав архітектор Річард Роджерс.

До кризи скупили приблизно третину апартаментів, потім було недовге затишшя і тріумфальне повернення гаманців. У серпні минулого року дворівневий пентхаус пішов за 140 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Важливо відзначити, що рівень попиту дуже високий. Супербагаті люди світової величини перебувають в постійному пошуку, а вибір обмежений", - наголосив Люсьєн Кок, агент з нерухомості.

Покупці пеерважно іноземці. Говорять про американців, арабів, нігерійця, за неперевіреними даними, серед мешканців будинку є й росіяни. Ініціатори проекту - брати Крістіан і Нік Кенді - давно працюють з клієнтами з Росії.

"Зараз в Лондоні клієнти хочуть отримувати житло під ключ. Нічого не треба переробляти. Купив, замовив інтер'єр, приїхав, одяг - на вішалку і ти вже вдома", - зазначив Крістіан Кенді.

До послуг мешканців комплексу цілодобове VIP-обслуговування готелю "Мандарин-Орієнтал", що стоїть поруч. Їжа з ресторану модного Хестона Блюменталя, консьєржі, офіціанти, метрдотелі, вишколена охорона і інші необхідні дрібниці.

Цей житловий комплекс вже називають найдорожчим у світі. Чотири пентхауса, 86 апартаментів - всі разом оцінюють на суму понад мільярд фунтів стерлінгів. Вільні місця поки ще є, але продавці впевнені - клієнти будуть. За висловом одного з ріелтерів, Лондон - це столиця капіталів.

Нагадаємо, найдорожча квартира у Києві коштує 14 мільйонів гривень.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Найдорожче житло вартістю 1 мільярд фунтів звели у Лондоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути