середа, 22 грудня 2010 10:16

Роман Абрамович здійснив найдорожчу покупку 2010 року

Роман Абрамович здійснив найдорожчу покупку 2010 року

Журнал Forbes склав список найдорожчих покупок, здійснених найбагатшими людьми світу в 2010 році. Рейтинг був опублікований на офіційному сайті видання.

Згідно з цим списком, найбільшу покупку здійснив російський бізнесмен, власник лондонського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович. За даними видання, підприємець придбав острів Нова Голландія в Адміралтейському районі Санкт-Петербурга. Це придбання обійшлося Абрамовичу в 400 мільйонів доларів. Forbes зазначає, що бізнесмен має намір перетворити острів у культурний центр, де будуть діяти готелі, магазини та офісні центри.

Другу сходинку в списку Forbes зайняв американський мільярдер Стівен Коен, відомий своєю любов'ю до мистецтва. У 2010 році Коен, зокрема, придбав картину Енді Уорхола "Кока-Кола", а також роботу Джаспера Джонса "Прапор", витративши понад 140 мільйонів доларів.

Третя позиція рейтингу дісталася пакистанському мільярдерові Міану Мухаммеду Манші, який, як пише видання витратив від 85 до 95 мільйонів доларів на купівлю готелю St. James Hotel & Club у Лондоні. Видання зазначає, що, виходячи з даних про загальну вартість готелю, придбання однієї кімнати в ньому обійшлося пакистанському бізнесменові приблизно в півтора мільйона доларів.

Також до списку потрапили американський бізнесмен Келсі Уоррен (купив ранчо в Колорадо за 46,5 мільйона доларів), британський ювелір Лоренс Графф (віддав 46 мільйонів за рідкісний рожевий діамант), мексиканський мільярдер Карлос Слім (витратив 44 млн за маєток в Нью-Йорку) та інші багаті підприємці.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Роман Абрамович здійснив найдорожчу покупку 2010 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути