Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2012 02:57

Нацист, що 60 років ховався від правосуддя, помер в Німеччині

Нацист, що 60 років ховався від правосуддя, помер в Німеччині
Фото: noordhollandsdagblad.nl

У Німеччині у віці 90 років помер Клаас Фабер, засуджений в Нідерландах за військові злочини, вчинені в роки Другої світової війни.

Як повідомляє Радіо Свобода, Фабер помер в лікарні німецького міста Інгольштадт ще в четвер, однак відомо про це стало ввечері в суботу.

У роки війни Фабер - переконаний нацист, який вступив до лав Ваффен-СС - служив у концтаборі Вестерборк, а також був учасником так званих "ескадронів смерті", які боролися з рухом Опору.

У 1947 році він був засуджений до смертної кари за причетність до вбивства щонайменше 22-х ув'язнених концтабору Вестерборк, головним чином євреїв. Смертна кара була замінена довічним ув'язненням, в той час як його брат, Петер Фабер, був страчений.

У 1952-му році Клаас Фабер втік з в'язниці і перетнув кордон з Німеччиною. Німецький суд відмовився видавати його Нідерландам, посилаючись на брак доказів його провини. Фабер отримав німецьке громадянство.

В останні роки Фабера знову намагалися залучити до відповідальності, він був включений в список центру Симона Візенталя - як один з нацистських злочинців, які залишаються в живих.

Зараз ви читаєте новину «Нацист, що 60 років ховався від правосуддя, помер в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути