середа, 07 березня 2012 11:16

Знайшли картини з особистої колекції Адольфа Гітлера
6

Франц Ейхорст, «Спогади про Сталінград»
Фото: Фото з сайту pravda.ru
Франц Ейхорст, «Спогади про Сталінград»

Вісім картин, що належать Адольфу Гітлеру, знайдено в старовинному замку Закупи на півночі Чехії.

Як повідомляє провідний чеський телеканал Nova, вартість полотен оцінюють в 90 мільйонів чеських крон (близько 4,8 мільйона доларів США).

Картини знайшов місцевий історик Їржі Кухарж, який написав книгу про колекцію Гітлера.

Раніше, наприкінці лютого Їржі Кухарж виявив сім полотен, які належали Адольфу Гітлеру, в жіночому монастирі в селищі Доксани на Літомержіцку. Вони перебували в депозитарії монастиря, закритому для відвідувачів.

Серед картин було знайдено полотно німецького художника Франца Ейхорста "Спогади про Сталінград". Ця картина, на якій зображені поранені солдати, раніше вважалася втраченою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гітлер позбавив цноти Єву Браун 17-річною

Незважаючи на велику поразку гітлерівських військ під Сталінградом, ця картина вважається однією з найулюбленіших фюрера.

За словами Їржі Кухаржа, існувало дві колекції картин Гітлера, які зберігалися в різних частинах Європи (всього близько 250 місць). Поки не зрозумілим лишається яким чином картини з особистої колекції фюрера потрапили до жіночого монастиря в Доксанах і замок в Закупах.

Найімовірніше, вони були перевезені в країну в 1942 або 1943 році, Коли Німеччину почали посилено бомбардувати авіація союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ларсу фон Трієру пробачили жарт про Гітлера

Як встановив Кухарж, Гітлер був пристрасним шанувальником живопису і купував картини німецьких художників. До війни його колекцію виставляли в галереях Мюнхена, а після перемоги над нацистами багато полотен були захоплені американцями.

Частина картин, яка залишилася на території нинішньої Чехії, вважалася загубленою. Очевидно, що в комуністичній Чехословаччині знали походження полотен, однак вирішили не знищувати їх, а заховати від очей громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли картини з особистої колекції Адольфа Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути