середа, 11 квітня 2012 10:12

Експерти вважають фільм про "матч смерті" небезпечним для вболівальників Євро-2012
5

Українські політики непокояться, що через новий фільм "Матч", в якому розказано про "матч смерті" між київськими футболістами та солдатами нацистської армії, може погіршитись ставлення до німецьких вболівальників напередодні Євро-2012, про це пише Daily Mail.

"Завжди є хулігани, які використовують футбол, аби вилити на когось свою агресію. І декого з них може надихнути цей фільм", - пояснив політолог Володимир Фесенко.

Кожен українець знає про "Матч смерті", який відбувся 9 серпня 1942 року, коли київські футболісти перемогли німців з рахунком 5-3, за що поплатилися власними життями. Перед матчем футболістів попередили, що у будь-якому випадку вони повинні програти німецьким воякам, оскільки нацистська Німеччина - це нація переможців.

Фільм мав бути закінчений до кінця квітня, але наразі ситуація з ним незрозуміла, про це сказала дистриб'ютор компанії "Інтер фільм" Юлія Яценко. Рішення про демонстрацію фільму на широкому екрані мають прийняти до 1 травня.

Тим часом Ярослав Підгора-Гвяздовський, член експертної комісії, радить заборонити фільм до показу, оскільки він розпалює міжнаціональну ворожнечу. Його також здивувало, що нацисти у фільмі говорять українською, тоді як безстрашні позитивні герої говорять російською.

Незалежний кінознавець Володимир Войтенко також вважає, що фільм краще не демонструвати.

"Це ідеологічна пропаганда - всього лише елемент нової нео-імперіалістичної російської політики. Це політичне питання і держава повинна вирішити - дати плюнути собі в обличчя чи ні."

Продюсер фільму Дмитро Куліков заперечує таку думку, вважаючи, що нічого анти-українського у стрічці немає.

Зараз ви читаєте новину «Експерти вважають фільм про "матч смерті" небезпечним для вболівальників Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути