Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2012 15:49

Національній дитячій бібліотеці подарували сертифікат у 10 тисяч гривень
11

У кожній залі бібліотеки на дітей чекали конкурси і вікторини
Фото: Фото: Андрій Жигайло
На відкриття нового бібліотечного сезону прийшли кандидати від опозиції
У біблітеці є багато дитячих гуртків

Сьогодні, офіційно відкрився новий читальний сезон 2012/12 у національній бібліотеці для дітей, що по вулиці Баумана, у мікрорайоні Нивки. На театралізоване дійство прийшли близько 200 школярів молодших класів з різних освітніх закладів Києва. Для них, під час урочистої частини, працівники закладу розіграли виставу-карусель "З книгою світ яскравіший".

"Ми - наймолодша бібліотека в Україні. Нам всього сорок років. Обслуговуємо близько 20 тисяч юних читачів. До нас приїжджають з усіх районів столиці. У нас вся система комп'ютиризована. Дитина приходить до стойки що в холі, там її реєструють, фотографують та вносять до бази даних. Далі вона може йти у будь-який відділ та казати яку їй книжку треба. Також у нас діє близько двадцяти гуртків: ляльковий театр, народно-етнографічна студія, театральна студія, гуртки декоративно-прикладного мистецтва, лекторій "Твори добро, бо ти людина" та гурток для дівчаток "Наталі" - розповідає директор бібліотеки Анастасія Кобзаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві дитячий музичний театр можуть позбавити приміщення

Під час урочистостей учнів посвятили у читачі нового навчального року, та провели серед них бліц-опитування щодо прочитаних ними книг. У кожному відділі, дітей чекали конкурси та вікторини, інтерактивне голосування за топ-10 найкращих дитячих книжок України, літературний квест та вернісаж кращих робіт фотоконкурсу "Літо.Книга.Я".

На відкриття прийшли письменник Олександр Єсаулов, редактор видавництва "Зелений пес" Оксана Левицька та кандидати в народні депутати від об'єднаної опозиції: Ілля Сагайдак, кандидат по округу у місті Керч, що у Криму та Юрій Левченко, кандидат по Шевченківському округу, місто Київ. Бібліотеці вони подарували сертифікат на 10 тисяч гривень, для купівлі інтерактивної дошки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові з'явиться "Кобзар" для дітей

"Знаєте бібліотека це місце котре забирає дітей з вулиці. Тут є багато гуртків, де діти співають, малюють читають. Такі заклади потрібні державі, щоб забрати дітей з вулиці. Діти це нове покоління, а батьки зараз сидять по роботах, підробляють, працюють на кількох роботах і їм не вистачає часу, щоб з дітьми займатись. А бібліотека дає можливість дитині самостійно розвиватись", — каже Ілля Сагайдак.

Усього в бібліотеці працюють 157 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Національній дитячій бібліотеці подарували сертифікат у 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути