Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2012 12:16

Олег Канівець відвідав школу, де навчався Степан Бандера

Олег Канівець відвідав школу, де навчався Степан Бандера
Олег Канівець відвідав школи Стрийщини.

Кандидат у народні депутати України Олег Канівець, голова Благодійного фонду "Добре серце", побував на святкових лінійках у школах міста Стрий.

Благодійний фонд "Добре серце" вже понад 2 роки співпрацює з освітніми закладами Стрийщини. За цей час проведено конкурси на кшталт "Пам'ять роду", "Словосвіт". Надано фінансову допомогу на учбову й художню літературу для шкільних бібліотек, закуплено парти, стільці, комп'ютерну та оргтехніку, підтримано ініціативу батьківських комітетів з утеплення класів шляхом заміни вікон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед виборами Ківалов піариться на одеській набережній

Олег Канівець вітаючи школярів з Днем знань, наголошував на патріотичному вихованні підростаючого покоління. У СШ №7, у якій у свій час вчився провідник ОУН-УПА Степан Бандера, він сказав:

"Маю за велику честь розпочинати сьогоднішній день участю у святі 1 вересня у вашій школі №7, стіни якої пам'ятають величезні історичні віхи. Для вас, дорогі діточки, це значна відповідальність навчатися у такому легендарному закладі. На сьогодні школа №7 чи не єдина в місті, яка проводить конкурсний відбір у перший клас і саме у вашому учбовому закладі найбільше першачків – 60 маленьких стриян. Низький уклін директорові й педагогічному колективу, які зуміли зберегти й примножити славу школи."

У своїй рідній школі №2, де у свій час навчався Олег Канівець, політик зазначив: "Нещодавно я ознайомився з соціологічними дослідженнями де визначали найбільші проблеми у школах і вони зводяться до трьох: низький соціальний статус вчителя, відсутність бюджетного фінансування, часта зміна ідеологічної та інтелектуальної складової начального процесу. Сьогодні ми повинні низько вклонитися вчителю з великої букви, за його жертовну працю, за те, що молоді вчителі ідуть виконувати свою місію за мізерну зарплату. Ми повинні вклонитися їм, як і священикам, оскільки вони виконують функцію міцних стовпів української нації, на яких тримається наше суспільство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати-"регіонали" проти ремонту шкіл та історичних пам'яток

Олег Канівець переконаний, що держава повинна повернутися обличчям до педагогів, підняти їх соціальний статус, повинна забезпечити їх належним бюджетним фінансуванням. А статус вчителя повинен отримати статус державного службовця.

"Згадується приклад Японії, яка після війни серед різних реформ найголовнішою реформою зробила освітянську. І за 20 років Японія увійшла в число передових країн світу. На моє глибоке переконання найближчим часом нова влада України дійде до розуміння, що треба вкладати більше коштів саме в освітянську галузь", - сказав Олег Канівець.

Зараз ви читаєте новину «Олег Канівець відвідав школу, де навчався Степан Бандера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути