понеділок, 03 вересня 2012 06:30

Депутати-"регіонали" проти ремонту шкіл та історичних пам'яток

Автор: фото Надане Анатолієм Бондаренком
  Анатолій Бондаренко: ”Депутати провладної більшості вкотре махнули рукою на історію”
Анатолій Бондаренко: ”Депутати провладної більшості вкотре махнули рукою на історію”

Сесія обласної ради може багато розказати про тих, хто обіцяє одне, а робить інше. Головне — вчасно побачити і дійти висновків, щоб не помилятися надалі.

Із трибуни на останній сесії облради 21 серпня депутат фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Анатолій Бондаренко запропонував 857,6 тис. грн, запланованих на вимощення тротуарною плиткою рогу вул. Смілянської та Ільїна в Черкасах, направити на ремонт шкіл, ФАПів і дитячих садків Маньківського і Тальнівського районів. Вони постраждали під час буревію і не отримали обіцяної владою компенсації.

— До початку нового шкільного року залишилися лічені дні, а школи та дитсадки у селах досі стоять із вибитими шибками та понівеченими дахами, — говорить 37-річний Анатолій Бондаренко.

Проте депутати провладної більшості облради вирішили, що тротуарна плитка важливіша за проблеми сільських дітей. Адже "за" пропозицію Бондаренка висловилися лише 16 осіб. Не підтримали таку ідею і депутати-мажоритарники Тальнівського району — Володимир Брожик та Олександр Коротков. А серед мажоритарників Маньківського району позитивно проголосував лише Микола Северин, а Петро Лисенко — "проти".

Інша пропозиція Анатолія Бондаренка щодо перенаправлення 300 тис. грн, які виділяли на висвітлення діяльності обласної влади, на подальшу реконструкцію Мисливського замку в Тальному, теж не здобула потрібної підтримки.

— Зрозуміло, що депутати провладної більшості вкотре махнули рукою на історію, культуру, туризм і вирішили, що гроші краще спрямувати на висвітлення у пресі діяльності обласної влади та Партії регіонів. Очевидно, для них це напередодні виборів особливо актуально, — розказує Бондаренко.

До речі, мажоритарники з Тального — Володимир Брожик і Олександр Коротков теж обрали замість ремонту замку збільшення видатків на пресу.

Зрозуміло, що перед виборами часто забувають попередні передвиборні обіцянки — побудувати "нову Черкащину", де "все для людей" і де "почують кожного". Шкода тільки, що через це страждають ті, хто найбільше потребують захисту й допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Депутати-"регіонали" проти ремонту шкіл та історичних пам'яток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути