неділя, 02 вересня 2012 17:59

Спецтема: Луценко за ґратами

3 вересня Вищий адмінсуд вирішить долю участі Тимошенко й Луценка у виборах

3 вересня Вищий адмінсуд вирішить долю участі Тимошенко й Луценка у виборах
Засідання суду розпочнеться о 10.00. Фото: ukr.obozrevatel.com

Вищий адміністративний суд України завтра, 3 вересня, розгляне позов до ЦВК щодо рішення про відмову внести до бюлетеня прізвища Тимошенко і Луценко.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"У понеділок, 3 вересня, Вищий адміністративний суд (вул. Московська, 8) розгляне позов на дії Центральної виборчої комісії щодо рішення про невключення до виборчого бюлетеня прізвищ кандидатів у народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Засідання суду розпочнеться о 10.00", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція подає в суд на ЦВК

Нагадаємо, 29 серпня ЦВК затвердила текст і форму виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на парламентських виборах. У виборчому бюлетені будуть вказані прізвища та імена перших п'яти кандидатів у депутати, висунутих на партійних з'їздах. Тимошенко за рішенням передвиборного з'їзду очолила партійний список "Батьківщини", а Луценко в цьому списку посів п'яте місце. Водночас ЦВК відмовила їм у реєстрації кандидатами у народні депутати через судимість.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що в тексті виборчого бюлетеня у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі не буде прізвищ Тимошенко і Луценка, оскільки вони не зареєстровані кандидатами в народні депутати. 30 серпня один із лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що "Батьківщина" оскаржить відмову ЦВК включити до виборчого бюлетеня прізвища Тимошенко і Луценко. Раніше також повідомлялося, що Вищий адмінсуд остаточно заборонив реєструвати кандидатами Тимошенко і Луценко.

Зараз ви читаєте новину «3 вересня Вищий адмінсуд вирішить долю участі Тимошенко й Луценка у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути