середа, 18 червня 2008 16:39

На Волині батько забив і викинув у криницю свою 4-річну доньку

На Волині продовжують гинути діти. Ще не змовк поголос по трагедії у селі Нискиничі, де домашній пес загриз 6-річного хлопчика, як на слуху інша, не менш жахлива історія.

Менше місяця минуло відтоді, як подружжя перебралося до Суховолі із Рівненської області. Планували розбудовуватися. Сім"я поповнилася хлопчиком. Окрім новонародженого, Юрій з дружиною піклувалися про 4-річну Настю. Але вона була більше прив"язана до матері: батько повернувся додому не так давно, відбувши учетверте термін покарання у в"язниці.

Того фатального ранку Світлана подалася до Луцька у фінансових справах й залишила малолітніх на чоловіка. На той час, кажуть у міліції, одна дитина спала у люльці, інша - бавилася у пісочниці.

Юрій же перейнявся майструванням: тричі гукнув Настю з хати щось піднести, а коли та не озвалась - вибіг на вулицю. Там чоловік так побив маля, що те померло від внутрішньої кровотечі. Замасковувати сліди свого звірства чоловік взявся одразу: кинув тіло у занедбану криницю.

Олександр Сохацький, перший заступник керівника УМВС України у Волинській області: "Витягли дитину з колодязя МНС. Буквально позавчора було встановлено розтином, що тілесні ушкодження були нанесені при житті. За даний злочин був затриманий батько, раніше судимий, який по-звірячому забив свою дитину, потім кинув в колодязь і скрив сліди. І чим били - з показів кийком і мотузкою. Експертиза це підтвердила".

Втім, зізнався у скоєному Юрій не одразу. Спершу переконував рідних, що доньку поцупили невідомі. Й доки міліціонери шукали селом згубу, навіть цинічно падав без свідомості й просив у медиків пігулок від хвилювання.

Згодом, коли відкрилася правда, сусіди потайки інформували стражів порядку, що від побоїв колишнього зека не раз страждала і його дружина.

Лідія Шабала, сусідка: "Вона знала все - жінка його - вона покривала його. Він її бив, дитину бив. Вона боялася, бо він грозив: не кажи нічого".

Є припущення, що про смерть доньки від рук батька Світлана знала від самого початку. Але під страхом закінчити життя у студні - мовчала. Вже після поховання жінка обмовилася міліціонерам, що чоловік підозрював її у зраді й Настю рідною не вважав. Хоча, коли йшов до в"язниці, вагітність дружини переживав радо.

Нині порушена кримінальна справа. Нелюду, що так зухвало позбавив життя власну дитину, з огляду на його біографію, загрожує пожиттєвий термін ув"язнення, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На Волині батько забив і викинув у криницю свою 4-річну доньку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути