четвер, 13 вересня 2012 19:27

На Вінничині людей труїтимуть відходами з нового комплексу птахофабрик

На Вінничині людей труїтимуть відходами з нового комплексу птахофабрик
Фото: nter.net.ua

Київський еколого-культурний центр заявляє про загрозу виникнення у Вінницькій області екологічної катастрофи у зв`язку з відкриттям комплексу птахофабик. Їх пропонують звести у Тульчинському й Тростянецькому районах Вінницької області. До комплексу мають увійти 456 птахоферм, комбікормовий завод, інкубатор і забійний цех.

Для запуску першої черги комплексу необхідно близько 1,5 млн. курей. Про це на прес-конференції заявив директор центру Володимир Борейко. Еколог переконаний, що робота птахофабрик приведе до негативного навантаження на довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степи України стануть пустелями

"Ніяких очисних споруд не передбачається. Відомо, що будівельники вириють величезний котлован. Туди скидатимуть всі відходи. Там відразу розведеться величезна кількість мух. Вони людям просто не дадуть жити. А ще буде більше ста збудників різних хвороб, в тому числі холери. Є небезпека потрапляння цих нечистот у річку Південний буг" — сказав Борейко.

Він зауважив, що концентрація птахофабрик на невеликій території приведе до падіння рівня грунтових вод. Він додав, що це вже відбулося в с.Оляниця Тростянецького району, де з початком будівництва птахофабрик зникла вода в колодязях. Ще однією проблемою, яка може виникнути у зв`язку з діяльністю птахофабрик, на думку екологів, є поховання мертвих курей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У роковини Чорнобиля Андрухович читав свої спогади про Прип'ять

"На сьогодні всі 24 діючі українські заводи з переробки мертвих курей вже переобтяжені і не перероблятимуть сировину, що надходитиме з нових птахоферм. Дохлих курей розкидатимуть по посадках або ховатимуть у землю" — додав Володимир Борейко.

За підрахунками екологів, внаслідок діяльності комплексу за рік утворюватиметься близько 160 тонн помету, 2 млн кубометрів стічних вод, 2,4 тис. тонн падалі, а також викид з птахофабрик щодоби більше 2 млн кубометрів відпрацьованого повітря.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині людей труїтимуть відходами з нового комплексу птахофабрик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути